Un lliri entre cards


Núria de Santiago

PERIODISTA

De genis i estrelles de rock


"EL DIA DE SANT Jordi ha passat deixant com sempre al seu darrera l’estela dels rànquings de llibres més venuts durant la jornada, dels escriptors més sol·licitats i uns quants centenars de milers de volums que, afectuosament signats pels seus autors després d’unes quantes hores de cua, es guardaran i lluiran per sempre més el llom en un prestatge. Sant Jordi és aquell dia de l’any en què tractem els escriptors com si fossin estrelles del rock.

SABEM QUE el dia mundial del llibre se celebra el 23 d’abril en honor a dos grans escriptors de la literatura universal, Miguel de Cervantes i William Shakespeare, que van morir en aquesta data fa just 400 anys. La feliç coincidència no va ser ben bé aquesta per capricis de l’adaptació al calendari gregorià degudament obviats pels departaments de màrqueting de les editorials.

TANT EL BARD anglès com el “manco de Lepanto” van gaudir en vida de l’èxit de les seves obres, fins al punt que sabem per una obra que Shakespeare va escriure a mitges amb un altre dramaturg, que l’autor de Hamlet havia llegit la primera traducció anglesa del Quixot. Al segle XVII, quan encara no hi havia estrelles del rock, el públic esperava que els autors agafessin la ploma només per transmetre les seves històries, no els calia dedicar tota una jornada a dedicar a centenars de desconeguts exemplars signats en cadena de producció. "



© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació