OPINIÓ


Manel Zaera

INFORMÀTIC I MÚSIC

" Igual que amb el nudisme, la presència del millor amic de l’home no és ben rebuda per alguna gent"

Per unes platges ‘dog friendly’


L’AJUNTAMENT d’Amposta anuncia la sectorització de la platja dels Eucaliptus, delimitant una zona per a gossos i una zona per a pesca. Una decisió alineada amb la de tants altres municipis que creuen que la platja ha d’estar lliure de gossos, excepte alguna àrea reservada. Igual que amb el nudisme, la presència del millor amic de l’home no és ben rebuda per alguna gent. Sé que em repeteixo. Fa justament un any que parlava del mateix tema en aquestes pàgines. Però faré com la premsa generalista, que a l’estiu parla cíclicament dels mateixos temes, i reincidiré en el tema.

SI RECORDEU, fa poc més d’un mes va celebrar-se la revetlla de Sant Joan. Les platges de les principals ciutats del país van llevar-se plenes de brossa, com ho il·lustren cada anys els informatius de les televisions. L’ésser humà, l’animal més brut del planeta, s’exhibeix en nits d’embriaguesa i de xalera, deixant evidències de com de bé s’ho passa i de com de poc li importa qui ve al darrere.

TOT PASSEJANT per les platges ebrenques podem trobar restes orgàniques procedents de la natura, i també podem trobar restes orgàniques i inorgàniques, procedents de l’acció humana. Algunes, arrossegades per les ones. Les altres, escampades a la mateixa platja per gent incívica. Si no ho heu llegit encara, cerqueu a la xarxa i trobareu notícies relacionades amb la quantitat de plàstics que arriben a les platges ebrenques. Una barbaritat. També podeu passejar-hi i comprovar-ho in situ. I podeu aprofitar i passegeu per la muntanya, pel Montsià, pels Ports. Segurament ens faríem d’or si apostéssim que ningú no troba cap resta de brossa humana. O passegeu pel poble. Burilles, restes de xiclets que formen part de les voreres des de fa anys, papers, paperets i plastiquets, contenidors de brossa amb la brossa fora… Per tant, si no volem gossos a la platja no ho podem demanar per motius de neteja.

ELS GOSSOS poden córrer per la platja i anar a molestar el veïnat. Potser sí. La gent responsable sap que ha de controlar per on campa la seva mascota i evitar que pugui fugir, igual que pel carrer ha de dur-la lligada i, en cas de certes races, amb morrió. Pot molestar tant un gos, sobretot en una platja com Eucaliptus o el Trabucador, platges àmplies amb baixa densitat de gent? Molesten més que si et toca al costat una colla de domingueros sorollosos que posen la parada al matí i marxen a la nit? De veritat? Home, és que són persones… Callo. Si és per comoditat, per molèsties, callo. Perquè és un problema que es fa gros. Hotels que prohibeixen l’accés a famílies amb criatures, pobles que tenen problemes perquè els turistes no volen que sonin les campanes a la nit o els molesta l’olor de fem, platges on es vol prohibir el nudisme…

TENIM un greu problema de manca de tolerància. El problema amb els gossos no n’és més que un exemple. Bon estiu


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació