OPINIÓ


Enric Roig

PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

"Des d’aquest moment em poso a disposició dels alcaldes i alcaldesses i representants dels 14 pobles i les 3 EMD’s per treballar, des del compromís i la responsabilitat, pel futur de la nostra comarca"

Un acord de progrés al servei de les persones de la comarca


EL DIA 7 DE JULIOL vaig assumir el repte de presidir del Consell Comarcal del Baix Ebre. I ho vaig fer amb humilitat, responsabilitat i compromís, i amb l'honor de ser el primer socialista que ho fa. Per això, en aquests dos anys continuaré aportant i incorporant a la feina els valors intrínsecs del socialisme: llibertat, igualtat, fraternitat, justícia social, pau i solidaritat.

AMB AQUEST FET hem refermant un pacte. Un acord de govern de progrés i d'esquerres, establert entre els grups comarcals d'ERC i el PSC ara fa dos anys. Un pacte entre partits però, per damunt de tot, entre persones que fem política, amb vocació de servei, amb inquietuds, i que volem posar el nostre granet de sorra per la comarca i pels seus pobles però, sobretot, per aquells que hi viuen. I així ho hem fet, amb diàleg, amb consens i tendint ponts i crec, fermament, que aquesta entesa ha estat total i molt beneficiosa per a la nostra comarca.

EN AQUESTS DOS ANYS de govern s’han superat àmpliament els objectius que ens havíem marcat. En l’impuls de polítiques socials, en l’atenció a les persones, en la creació d'ocupació, en la promoció i activació econòmica, en el turisme sostenible, en la gestió ambiental i en la política institucional. El nostre compromís de govern ens porta a continuar treballant en diferents àrees des del consens i l'acord. Des de fa més de 25 anys tots els departaments del Consell Comarcal desenvolupen una important i diversa tasca, que dóna servei tant als ajuntaments com als ciutadans i ciutadanes de la comarca, assumint cada vegada més reptes i més competències, i així ho continuarem fent.

PERQUÈ quan els indicadors econòmics diuen que la recuperació a les Terres de l'Ebre està arribant més tard que a la resta de Catalunya, que va a un ritme lent i per baix de la mitjana catalana; que continuem perdent població; que l'impacte econòmic del turisme no és suficient; i que la taxa d'atur i els índex de pobresa continuen sent molt preocupants, és quan més hem de treballar pel nostre territori.

VOLDRIA POSAR èmfasi en algunes accions que ens hem proposat dur a terme en els propers dos anys. Tenim el repte de d’establir l’acord de concertació territorial pel desenvolupament econòmic i l’ocupació, un acord que ha d’impulsar el creixement de la comarca, amb la implicació del sectors públic i privat, d’entitats socials i sindicats i de la comunitat educativa. Implantarem el Servei d’Intervenció Socioeducativa, apostant per l’atenció a les persones com la nostra prioritat. Apostem per la Via Verda i el cicloturisme obrint l’antic traçat del carrilet de Tortosa a la Cava. Impulsarem Ebreterra com el centre de referència turística de tots els nostres pobles. Reformularem el paper del Centre d’Estudis Històrics Comarcals del Baix Ebre perquè realment sigui una eina de difusió i recerca cultural. Conscients de la importància que té la gestió i el tractament dels residus, continuarem estant al costat dels ajuntaments per donar el millor servei possible. Aquest any veurà la llum la nova planta de transferència d’envasos lleugers a l’Aldea. Seguirem creant borses de treball per regular la contractació del personal, assegurant així la igualtat d’oportunitats, la transparència i el bon govern. Som una institució oberta al territori i continuarem apostant pel Consell d'Alcaldes del Baix Ebre com la eina de consens que ens ha de permetre treballar conjuntament en els temes que més ens preocupen i que, entre d’altres, són les infraestructures i la defensa del nostre riu Ebre, atenent i donant suport a les reivindicacions legítimes de les plataformes ciutadanes.

GOVERNAR és prendre decisions i, en temps difícils, cal fer alguna renúncia. I tot depèn dels teus principis i dels teus valors, dels valors que ens importen: de justícia social, d'igualtat i de llibertat. Com deia el revolucionari, "els valors i els principis es porten en el cor per morir per ells, i no a la boca per viure d’ells". Per tant hem de lluitar per una societat més justa, més igualitària, més solidària, més integradora, més acollidora, més feminista, més inclusiva i ens comprometem a treballar per ella.

TENIM EL REPTE de no defraudar a la nostra comarca i ho hem de fer treballant conjuntament, a través del debat, del diàleg i de la discrepància sana i legítima que porta a cadascú a defensar els nostres posicionaments. Per això, aquesta nova etapa continuarà sent la del consens polític, perquè el Baix Ebre necessita d'amplis acords per ser abordats amb garanties d'èxit pel futur de la nostra comarca. Des d’aquest moment em poso a disposició dels alcaldes i alcaldesses i representants dels 14 pobles i les 3 EMD’s per treballar, des del compromís i la responsabilitat, pel futur de la nostra comarca.

EL BAIX EBRE és una terra que s’ha construït amb l’esforç i el treball dels nostres avantpassats i gràcies a ells les noves generacions d’ebrencs i ebrenques podem fruir avui de llibertat, pau i desenvolupament. La de la nostra comarca, és una història de lluita contra les adversitats. De superació. És una història d'esforç col·lectiu. En la que el treball de tots i totes ha servit per aixecar un territori mil·lenari.

AQUESTS són els fonaments per afrontar els reptes de futur i estem compromesos amb un projecte de comarca centrat en les persones, amb l’objectiu de millorar la seva vida: la comarca de tots i totes per la igualtat i pels valors; la comarca de les oportunitats per l’ocupació i el desenvolupament econòmic; la comarca integradora, que tingui en compte tots els seus pobles; la comarca de la participació, transparència i bon govern.

HEM DE TREBALLAR ben fort per no perdre tot allò que hem aconseguit, per lluitar contra les injustícies, per estar al costat de la gent dels pobles de la nostra comarca. Treball, treball i més treball, només així, amb aquest esforç diari, aconseguirem un futur millor i una societat més justa, i ho farem des del pacte i el diàleg, amb honestedat, transparència i humilitat.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació