OPINIÓ


Lluís Soler

ALCALDE DE DELTEBRE I MEMBRE DE LA DIRECCIÓ EXECUTIVA NACINOAL DEL PDECAT

"Estem davant de moments transcendents que es perpetuaran als llibres d’història. I, en aquests llibres, el nom del Partit Demòcrata s’erigirà com a garant del procés"

Seguirem obrint camí


El procés català prossegueix amb el seu ritme constant i dinàmic, i persevera fent passos endavant en la cerca de l’objectiu que va establir la ciutadania en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. És en aquest marc on podem situar totes les accions que s’estan duent a terme des de la Generalitat de Catalunya, així com també des d’aquelles administracions i partits polítics afins a la causa catalana.

També és en aquest marc on podem descriure el judici que el president Mas i les exconselleres Ortega i Rigau hauran de fer front el vinent dilluns 6 de febrer. Un judici amb una profunda carrega ideològica i que confirma, una vegada més, que el 9 de novembre de 2014 vam viure una jornada històrica i exitosa, que va capgirar i blindar l’endavant. En tot cas, una jornada solejada de novembre que tenia un denominador comú: l’expressió d’il·lusió de la gent que va participar i la capacitat d’organització i de treball de tots els voluntaris i voluntàries que van fer possible aquesta diada. Una onada de força democràtica, més de 2.500.000 milions de participants, que va inundar els instituts i que va expressar lliurement a les urnes quin hauria de ser el futur de Catalunya.

Vet aquí que ara, dos anys després, l’estat espanyol cerca responsables d’aquest èxit i assenyala amb el dit acusador al president Mas i a les exconselleres Ortega i Rigau. Conjuntament, prendran part d’un judici que té, per damunt de tot, dos objectius clars. El primer, criminalitzar aquells qui creuen amb la democràcia i aquells qui posen les urnes per a què la ciutadania pugui decidir el seu futur. I, el segon, perseguir activament a tots aquells representants polítics que defensin l’aspiració dels catalans i catalanes.

Amb tot això, l’estat espanyol mostra, una vegada més, que seguirà fent ús de totes les eines possibles per desdibuixar el desig de gran part de la ciutadania que conforma el nostre país. Davant d’aquest fet, els ciutadans i ciutadanes que anhelem la llibertat hem d’estar, més que mai, al costat d’aquells que, al seu moment i sota la seva responsabilitat, van escoltar a les persones i van fer una aposta clara, decidia i valenta, posant els interessos del país per davant del partit i de les possibles afectacions personals. Per aquest motiu, el dilluns hem de fer pinya, acompanyar els encausats i mostra’ls-hi el nostre màxim escalf i suport.

Paral·lelament, aquest suport també s’ha de traslladar a l’actual govern de la Generalitat de Catalunya encapçalat pel president Puigdemont. Només amb alçada de mires, amb tempos estratègics i determinació podrem impulsar i iniciar la última fase del procés a partir del previsible acord de pressupostos per aquest any 2017.

Així doncs, estem davant de moments transcendents que es perpetuaran als llibres d’història. I, en aquests llibres, el nom del Partit Demòcrata s’erigirà com a garant del procés i com a actiu imprescindible per assolir els objectius marcats, no només a través de les paraules, sinó que també a partir de les accions. El 9 de novembre, quan el president Mas va posar les urnes amb el clamor de la ciutadania de fons, ho demostra. I també ho mostra el present, dia rere dia, encapçalant institucionalment el procés a la Generalitat de Catalunya i liderant totes aquelles accions i actuacions que, a hores d’ara, ens estan dirigint al camí de la llibertat. I és que nosaltres, com a PDeCAT, ho tenim clar: seguirem obrint camí!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació