OPINIÓ


Josep Poblet

PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

"Un cop més, els llibres immortalitzen tot allò que les "pedres vives" han aportat a la història local i al conjunt de la nostra societat"

Pedres que fan història


CONÈIXER la història ens arrela a la terra i referma la nostra identitat col·lectiva, alhora que ens encoratja a continuar progressant com a poble. Per això són tan importants els llibres que parlen de les viles i de les ciutats, de les comarques i dels països, o de fets concrets que s'hi han esdevingut. N'és un cas paradigmàtic el volum ‘L'església i Parròquia de l'Assumpció de Maria de Flix’, recentment presentat en aquest poble de la Ribera d'Ebre i que, molt més enllà de l'aspecte religiós del seu títol, ens aporta nova informació històrica sobre altres àmbits de la societat flixenca.

SÀVIAMENT escrita pel canonge i arxiver de la Catedral de Tortosa Mn. Josep Alanyà, ens endinsa en fets que, des de la distància geogràfica, i sense tenir-ne notícia prèvia, ens ensenyen a estimar encara més el poble del meandre, fent bona la màxima que assegura que "conèixer és estimar". A banda, el llibre també ens acosta al present amb diferents episodis històrics que han ajudat a configurar el Flix actual. I tot plegat, a través del relat a l'entorn d'un símbol emblemàtic, l'església de l'Assumpció, aixopluc d'iniciatives de caire religiós, cultural, associatiu... Un temple quatre cops centenari que també esdevé una joia patrimonial d'aquest municipi riberenc i de tot el país. Un cop més, els llibres immortalitzen tot allò que les "pedres vives" han aportat a la història local i al conjunt de la nostra societat. I un cop més, també, des de la Diputació donem suport a iniciatives editorials amb aquest lloable objectiu, necessari per entendre millor d'on venim i cap a on anem.


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació