OPINIÓ


Enric Roig

PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

"És inadmissible l’actual descoordinació en matèria d’horaris, així com que l’Oficina de Turisme estigui tancada per la tarda el dissabte de la Festa del Renaixement"

Així no!


EL TURISME és un dels potencials més importants amb els que compta una ciutat com Tortosa. I el turisme ha de servir com a reclam per a nous visitants i per reactivar i potenciar l’economia i el comerç de la ciutat que ha d’esdevenir la veritable capital de les Terres de l’Ebre.

ESTEM a les portes d’una nova edició de la Festa del Renaixement. Si volem potenciar el turisme i que Tortosa recuperi l’esplendor que tenia aquesta ciutat al segle XVI, cal fer les coses a consciència i demostrar que estem disposats i preparats per fer-ho. Però ara per ara, lamentablement, no ho estem!

HO VAM constatar fa uns mesos quan el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Fires, Emili Lehmann, confirmava que s’havia descartat a curt termini la declaració de Tortosa com a municipi turístic, en una mostra més d’un govern desgastat i cansat que es manté estancat en la seva política immobilista i defuig de contribuir al desenvolupament econòmic i turístic de la ciutat. Es podria entendre aquesta decisió si en aquest moment s’estiguessin duent a terme altres propostes o estratègies d’aquest tipus; però lluny d’això, la política del govern municipal en matèria turística viu de les rendes del passat.

A MODE d’exemple, l’Oficina de Turisme de les Terres de l’Ebre, ubicada a l’antic escorxador, inaugurada el mes de març de 2015, i gestionada conjuntament per la Generalitat i l’Ajuntament, es va crear amb la voluntat de dotar les Terres de l’Ebre d’una Oficina de Turisme de referència al territori i, d’acord amb la informació publicada per la Generalitat en el moment de la seva inauguració, restaria oberta tot l’any, set dies a la setmana, amb un mínim de set hores i mitja diàries.

RES MÉS LLUNY de la realitat: segons la pàgina web de Turisme de Catalunya, l’oficina obre de dilluns a diumenge, per tant set dies a la setmana, però en diumenge per la tarda està tancada, amb el que ja no compleix lo de les set hores i mitja. En canvi, segons la pàgina web de Turisme de Tortosa, l’oficina està tancada en dilluns i alguns dels horaris d’obertura no coincideixen amb els de la web de la Generalitat, i això que aquesta oficina està gestionada conjuntament per la Generalitat i l’Ajuntament de Tortosa.

PERÒ EL PITJOR de tot és que el dissabte 25 de juliol de 2015, en plena vintena edició de la Festa del Renaixement, vam poder comprovar que l’Oficina de Turisme ubicada a l’antic escorxador estava tancada a les 18 hores de la tarda. Així com volem promocionar la ciutat i en particular la Festa del Renaixement?

UNA FESTA sobre la que ja he parlat a aquestes pàgines entenent que cal renovar i que, a conseqüència d’aquelles declaracions, va ser objecte d’una moció per part de l’oposició demanant un nou model de Festa, que va ser rebutjada pels Republicans de Tortosa, en aquell moment també a l’oposició. D’aquesta manera demostraven la seva aposta per la promoció de la ciutat i de la Festa com un dels principals actius turístics. Si això ho feia des de la bancada de l’oposició, què no farà ara que és responsable de la regidoria de Turisme?

SI ES VOL promocionar la nostra ciutat és necessari oferir als visitants totes les totes les eines i infraestructures possibles per fer la seva estada el més agradable possible és necessari que es treballi consensuada i coordinadament en tots els aspectes. És inadmissible l’actual descoordinació en matèria d’horaris, així com que l’Oficina de Turisme estigui tancada per la tarda el dissabte de la Festa del Renaixement.

I PER ACABAR-HO d’adobar, sembla ser que ara volem sortir-nos de la Red de Juderías de España - Caminos de Sefarad, xarxa que en el passat ens va donar grans resultats. Serà perquè és d’Espanya? Aquestes són les curtes mires del govern de Junts X NO?

VOLEM APOSTAR o no pel turisme? Si realment ho volem fer, no anem pel bon camí i hem de plantejar-nos seriosament cap on hem d’anar. Però, Republicans de Tortosa, així no!


Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació