EDITORIAL


Tortosa té el govern que li toca


LA INVESTIDURA de Meritxell Roigé com a alcaldessa, només amb els set vots de Junts per Tortosa, ha deixat les forces de l’oposició descol·locades, en constatar-se que han estat incapaces de configurar un govern alternatiu, progressista i de canvi. A les municipals del 26 de maig, Roigé no havia tingut la majoria forta que havia reclamat durant la campanya, i comença el nou mandat més feble políticament, tant en clau tortosina com des d’un punt de vista intern del PDeCAT a escala territorial. Però, d’entrada, Roigé ja ha aconseguit aprovar el cartipàs i també un polèmic règim de retribucions, amb una assignació de més de 58.000 euros bruts anuals per a ella mateixa, i de més de 49.000 euros per al regidor Domingo Tomàs.

MENTRESTANT, Movem Tortosa no ha superat encara el desconcert de no haver pogut liderar el govern de canvi, que a les urnes havia tingut un suport electoral de més del 66%, amb una suma total de 9.924 vots. A més, ja han aflorat els retrets entre els partits d’esquerres, amb ERC i el PSC al capdavant. I és que el veto dels republicans cap als socialistes, a causa del 155, ha fet impossible la concreció d’un tripartit, i els socialistes també han declinat donar suport al candidat de Movem, Jordi Jordan, si ERC persistia en la idea de mantenir-los fora del govern. A última hora, també va buscar-se una operació a la desesperada: intentar que el màxim de forces possibles, sense comptar ja amb el PSC, votessin el republicà Xavier Faura, ja que ERC-Tortosa Sí havia anunciat que es votarien a ells mateixos. Però l’anomenada operació ‘Princesa’ no va reeixir per la indecisió del regidor de Ciutadans.

LA REALITAT és que el PSC, ERC i Ciutadans han rebut pressions a diferents nivells, que finalment han evitat la concreció d’un govern de canvi a Tortosa. Faura ha estat forçat a complir el pacte de no agressió entre Junts per Catalunya i ERC, en el marc també de les negociacions per al nou govern de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, tot i que este acord nacional s’ha ignorat en moltes ciutats del país. Al mateix temps, des del PSC també s’ha maniobrat per buscar un acord amb Roigé i amb el regidor de Ciutadans, que l’alcaldessa veia bé i que fins i tot hauria sondejat en algun moment abans que es destapés l’operació. I Ciutadans acceptava fer alcalde Jordan, com Ada Colau a Barcelona, però hauria vetat la investidura d’un alcalde republicà. La sensació final és que a Tortosa no tenim el govern que mereixem, sinó el que ens toca. El que altres han decidit per nosaltres a molts quilòmetres d’aquí, com gairebé sempre.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació