EDITORIAL


Tortosa ha votat el canvi el 26-M


LES ELECCIONS del 26 de maig han deixat un panorama molt obert al municipi de Tortosa. L’actual alcaldessa, Meritxell Roigé, no ha tingut la majoria suficient per revalidar el càrrec que va ocupar al febrer del 2018, quan Ferran Bel va designar-la a dit com la seua hereva al consistori. De fet, la candidatura de Junts per Tortosa no només ha perdut 279 vots en relació als resutats de fa quatre anys, sinó que també s’ha deixat pel camí un dels vuit regidors que tenia fins ara.

JA HO VA DIR el mateix candidat d’Esquerra-Tortosa Sí en la nit del 26-M, quan es va tancar l’escrutini i es van conèixer els resultats definitius. El gran vencedor de la nit és Movem Tortosa. Segons Xavier Faura, Movem s’ha imposat als republicans en vots i en regidors, perquè ha sabut transmetre el missatge de canvi millor que ningú. Això vol dir, en primer lloc, que és Jordi Jordan qui té l’obligació de liderar la formació d’un govern alternatiu a Roigé, amb tot el que això implica. Movem podria intentar un pacte de governança amb Esquerra, que podria incloure o no el PSC. A més, tant el candidat de la CUP com el nou regidor de Ciutadans s’han mostrat partidaris d’afavorir un canvi a l’alcaldia del municipi, i això s’ha de tenir molt en compte de cara a la sessió d’investidura. Per tant, només caldrà esperar a veure si, en els propers dies, es concreta algun tipus d’acord entre Movem i ERC-Tortosa Sí, o amb el PSC d’Enric Roig, o amb el suport extern de la CUP o fins i tot de Ciutadans. Són opcions, totes, que no podem descartar en cap moment.

TORTOSA ha votat canvi, i només cal una anàlisi ràpida dels resultats del 26-M per constatar-ho. Junts per Tortosa, l’única formació que defensava clarament la continuïtat del govern actual, ha acumulat 4.357 vots i el 29,03% dels suports. Mentrestant, la suma dels vots que ha rebut Movem Tortosa, ERC-Tortosa Sí, la CUP i Ciutadans, formacions que durant la campanya han reivindicat sense ambigüitat la necessitat d’un canvi a l’alcaldia, ascedendeix a un total de 7.882 vots, i un suport percentual del 52,52%. Per tant, més de la meitat dels tortosins i tortosines que van votar el 26-M han reclamat a les urnes que cal canviar la persona que ocupa l’escó més important del plenari. Una xifra que encara esdevé més espectacular si considerem també que el PSC no dubtarà en sumar-se a esta onada de canvi, pel canvi: 9.924 vots i un suport del 66,13%. Les urnes, per tant, han parlat molt clar i ara cal respectar el missatge que ha donat el poble, la gent del municipi. Tortosa es mereix que el 15 de juny hi hagi una altra persona a l’alcaldia. Més clar, l’aigua.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació