EDITORIAL


Es manté la incertesa sobre l'abocador


LA RIBERA D'EBRE es va despertar el 22 de març amb la notícia que la Generalitat i el Consell Comarcal havien "aturat" el projecte de l'abocador de residus industrials de Riba-roja d'Ebre. La presidenta riberenca i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, s'havia reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat la tarda del dia anterior, acompanyada per alguns alcaldes de la comarca i també de dos alcaldes del Segrià. De la trobada amb Damià Calvet, Carim va sortir "molt satisfeta" perquè el govern havia decidit aturar d'ofici i revisar la llicència ambiental del polèmic projecte. Una llicència que caduca el proper 17 de juliol.

MENYS SATISFET semblava l'alcalde de Riba-roja i director dels serveis de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre, Antonio Suárez, tot i que afirmava que se sentia tranquil pel futur del projecte. En una compareixença a la seu tortosina del Col·legi de Periodistes, aquella mateixa tarda, Suárez no només va tornar a defensar el projecte, sinó que va assegurar que no havia quedat aturat. Amb tot, l'alcalde riba-rogenc també va explicar que no havia assistit a la reunió amb Calvet —recordem-ho: el seu conseller—, perquè aquell matí el president de la Generalitat havia manifestat públicament la seua oposició al projecte. I ho havia fet en seu parlamentària, a preguntes de la CUP. La resposta de Quim Torra no devia agradar gens l'alcalde de Riba-roja, i per això Suárez no va dissimular el seu malestar, quan va convidar el president a visitar el poble, per a conèixer millor el nord de la Ribera d'Ebre. En poques paraules, li estava dient a Torra que no tenia ni idea de les necessitats de reindustrialització de l'àrea de Flix, Ascó, Riba-roja... Resumint-ho: que Torra és un complet ignorant.

PENSEM que este gest de l'alcalde amb el conseller i amb el mateix president és propi d'un alcalde emprenyat, però impropi d'un membre del govern, en tant que director territorial de Territori i Sostenibilitat. El més normal és que ara estigués cessat, però no ha estat destituït ni ha dimitit. Alguns podran pensar que tot plegat és una escenificació, i que el govern guanya temps fins després de les eleccions. Però tindran les empreses promotores este temps i prou paciència?



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació