EDITORIAL


Perifèrics des de Barcelona i València


POQUES VEGADES una notícia ha estat ben rebuda a una banda i a l'altra de la frontera administrativa que supsa el riu Sénia. I és que el Ministeri de Foment ha anunciat l'aprovació provisionalment l’expedient d’informació pública per al projecte d’ampliació i millora de la carretera N-238, que és la que va d’Ulldecona a Vinaròs. Tothom que haja utilitzat mai esta carretera, per la que actualment circulen uns 9.000 vehicloes diaris -1.400 dels quals són vehicles pesants- podrà entendre que l’anunci al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) haja estat molt ben rebut per part dels pobles de la zona, que feia anys que reivindicaven la necessitat de fer una millora d'este tram.

EN CONCRET, el projecte afecta un total de 6,5 quilòmetres entre l’N-340 i el peatge de l’autopista. Així, preveu la millora de l’accés a Alcanar per la CV-101 i també de l’entrador a l’AP7 a Vinaròs. Amb estes obres s’ampliaran els dos carrils de 3,50 d’ample, vorals d’1,5 metres i bermes d’un metre. Tot i que encara no hi ha data d’inici deles treballs, com a mínim este anunci suposa el pas previ per a la licitació de l’obra.

TANT L'ALCALDESSA d'Ulldecona, Núria Ventura, com l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, han mostrat la seua satisfacció per l'anunci del Ministeri de Foment. I és que l'N-238 és un dels vials més important d'esta zona de cruïlla, ja que comunica Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona. En este sentit, Pla no ha dubtat ha lamentar la falta de manteniment històric de les infraestuctures viàries estatals del nord de Castelló, i ha destacat la receptivitat de l'actual govern espanyol per intentar revertir la situació.

ÉS EL QUE ha passat, en carreteres i en altres àmbits, en un territori que és perifèric si es mira des de Barcelona o des de València, i no parlem ja si el mirem des de Madrid. Les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat hem estat, durant anys, el forat negre de les inversions dels respectius governs autonòmics i del govern de l'Estat. Gairebé tots els partits de l'arc parlamentari han governat ja tant a Barcelona com a València, i el nostre territori de cruïlla només l'han ubicat al mapa quan calia situar projectes que en altres llocs no volien. O cada quatre anys, cada vegada que venien eleccions.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació