EDITORIAL


La Ribera d'Ebre torna a estar encesa


L'ALCALDE de la Torre de l’Espanyol, el republicà Joan Juncà, és un dels alcaldes més actius del front institucional que rebutja el "macroabocador" de residus industrials de Riba-roja d'Ebre. Un projecte que, segons asseguren, és una nova "agressió" al territori, ja que va en contra del model de desenvolupament consensuat en els darrers anys a la comarca, basat en la promoció de l'agricultura, el turisme rural i la promoció del patrimoni natural i cultural. Juncà ja ha advertit que s’ho plantegen “tot”, per aturar un projecte que ha reviscolat a finals del 2018, després de l'aliança d'Urbaser amb Griñó. De fet, l'alcalde de la Torre ha dit que es plantegen accions per la via institucional, jurídica i ciutadana.

SEGONS JUNCÀ, l’oposició a l’abocador no para de créixer. El projecte de Riba-roja d’Ebre també ha generat molta oposició a les poblacions d’Almatret i Maials, a la resta de la comarca del Segrià, i també a les comarques veïnes de la Terra Alta i del Priorat. A banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre també va aprovar el 18 de gener la moció d’ERC que rebutjava el macroabocador de residus industrials. I és que els republicans han volgut prendre la iniciativa al territori, tot presentant mocions als ajuntaments i consells comarcals. A banda, la diputada ebrenca Irene Fornós avançava que no descarten portar el tema al Parlament, perquè la cambra catalana es pronuncie en contra del projecte.

A LA RIBERA D'EBRE, 12 dels 14 d’ajuntaments de la comarca -exepte Riba-roja d'Ebre i Ascó- rebutgen obertament el projecte privat que impulsen les empreses Urbaser i Griñó. I el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també va aprovar este 30 de gener la moció que rebutja l'abocador. Al carrer, centenars de persones convocades a través de les xarxes socials també van expressar la seua oposició al projecte.

LA PROPERA CITA és la reunió que s’ha convocat a organitzar la Generalitat, entre els alcaldes i les empreses. Podria fer-se el proper 14 de febrer. L’alcalde de la Torre va lamentar, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, que no tothom ha respectat la “lleialtat institucional” que els hi va demanar el president Quim Torra. La Ribera d'Ebre torna a estar encesa i es preveuen uns mesos moguts.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació