EDITORIAL


El pressupost tortosí i la compra d'Indo


ENMIG del debat i les polèmiques inevitables sobre el pressupost municipal de Tortosa per al 2019, el grup de Movem va revelar que l'Ajuntament tenia previst adquirir durant el proper any les antigues instal·lacions de la fàbrica de montures d'ulleres Indo al sector de Quatre Camins, al barri de Ferreries. Una compra que el consistori voldria executar durant el 2019, amb l’objectiu d’instal·lar-hi equipaments municipals. El portaveu de Movem, Jordi Jordan, afirma que va conèixer l'operació durant l’única reunió que l’equip de govern del PDeCAT i Esquerra ha mantingut amb el primer grup de l’oposició durant la tramitació del pressupost. Però Jordan ha advertit que hi ha membres de l'equip de govern que no tenien cap més detall de la compra. De fet, el portaveu del PSC, Enric Roig, també ha dit que els socialistes tampoc no disposaven d’informació, i que al pressupost municipal no hi ha cap partida específica. Uns i altres han demanat, per tant, més transparència.

INDO TORTOSA va tancar la fàbrica al juliol del 2011, deixant al carrer una trentena de treballadors. Poc abans, l’Ajuntament i l’empresa van arribar a tenir un contenciós pel pla urbanístic del Camí de Roquetes, tot i que en aquella mateixa època l’empresa va cedir terrenys per a la urbanització del passeig entre Tortosa i Roquetes. Però l'exalcalde Ferran Bel va advertir l'empresa que el conflicte urbanístic no havia de servir d'excusa a Indo per tancar portes a Tortosa, cosa que finalment és el que va acabar passant. Vuit anys després, l'Ajuntament podria acabar comprant les instal·lacions, en el marc d'una operació de la qual el govern municipal ha declinat donar més detalls.

EN ESTE SENTIT, el secretari general de la USOC a les Terres de l'Ebre, David Queralt, considera que seria millor que l’antiga fàbrica de la Indo es destinés a la instal·lació d’alguna empresa que creés nous llocs des treball, en lloc de fer-hi equipaments municipals. De fet, Queralt ha recordat el cas de les antigues naus de Lear, que va tancar el 2009 i dos anys més tard van ser adquirides per l’Ajuntament de Roquetes. La realitat és que han passat els anys i cap nova indústria ha acabat instal·lant-se, tot i l'interès que han demostrat empreses de diversos sectors.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació