EDITORIAL


Primers passos per a una AMAC catalana


L’AJUNTAMENT de la Torre de l’Espanyol és l’últim que ha decidit abandonar l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), una entitat que és de caràcter estatal. Abans ja ho han fet altres poblacions ebrenques com Garcia, Flix, Riba-roja d’Ebre, la Fatarella o Corbera d’Ebre. De fet, de la zona nuclear d’Ascó només pertanyen a l’AMAC els ajuntaments d’Ascó, Vinebre, la Palma d’Ebre, Móra d’Ebre i Móra la Nova, així com dos municipis del Priorat: el Molar i la Figuera. D’altra banda, Tivissa també pertany a l’AMAC, però ho és a través de la zona nuclear de Vandellòs. Ara la Torre de l’Espanyol ha dit que ja n’hi ha prou.

L’ALCALDE, Joan Juncà ha detallat que, més enllà de la inoperància d’una entitat que costava a l’Ajuntament 15.000 euros anuals, i on hi havia alcaldes que es negaven a renunciar a certes dietes, la situació política actual també havia afectat l’AMAC. I és que tots els canvis de funcioament que es proposaven des dels municipis catalans, es tombaven automàticament gràcies a la majoria absoluta que tenien els alcaldes dels pobles nuclears de la resta de l’Estat.



EN PORTADA


PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació