CULTURA


Gustau Moreno

Videojocs i art digital centren el VAGExperience a Amposta



"Amposta serà l’escenari, els dies 4 i 5 d’octubre, del Video Art Game Experience (VAGExperience), l’únic esdeveniment del país que aborda els videojocs des d’una perspectiva cultural i artística. Una cita pensada per a tots els públics, ja que no importa l’edat o l’afició als videojocs. A més, la majoria de les activitats són gratuïtes, tot i que amb places limitades. A banda, es tracta d’un projecte que busca impulsar i garantir la retenció i atracció de talent dins de la indústria del videojoc i l’oci digital a les Terres de l’Ebre.

Seran dos dies dedicats a tallers, conferències, exposicions i espectacles, amb participants de reconeixement nacional i internacional. De fet, un dels principals objectius és fomentar equips de treball disruptius, entre les empreses i els centres educatius, per a la producció d’entreteniment digital.

En la primera edició, els dos eixos vertebradors de l’esdeveniment seran el paper de la dona en la indústria del videojoc i l’arqueologia digital. El primer dia del VAG, després de la inauguració al Museu de les Terres de l’Ebre, els assistents podran conèixer el primer arqueòleg digital. Andrew Reinhard va liderar l’equip d’arqueòlegs que van descobrir els jocs que Atari va enterrar al desert el 1983, entre els quals el famós videojoc inspirat en la pel·lícula ‘E.T., el extraterrestre’.

A la nit, la Lira Ampostina interpretarà la banda sonora del reconegut i multipremiat joc Gris. L’endemà s’impartiran al matí quatre tallers i a la tarda hi haurà xerrades sobre videojocs, o una Game Jam. El repte serà dissenyar un videojoc en quatre hores. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació