CULTURA


Gustau Moreno

Alcanar programa una jornada de portes obertes al jaciment de Sant Jaume-Mas d’en Serrà



"L’Ajuntament d’Alcanar ha programat una jornada de portes obertes al jaciment arqueològic de Sant Jaume-Mas d’en Serrà, tot coincidint amb la finalització de la 22ª campanya d’excavacions. En el transcurs de la visita es donaran a conèixer els resultats de la darrera intervenció que han dut a terme els arqueòlegs del Grup de Recerques en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona (GRAP), dirigits pel Doctor David Garcia. De fet, l’activitat està coorganitzada per l’Ajuntament d’Alcanar i el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona. El punt de trobada és l’aparcament del cementiri d’Alcanar, a partir de les 10.30 del matí.

Des de l’any 1997, el GRAP hi està duent a terme campanyes d’excavació, anualment i de forma ininterrompuda, que haurien confirmat la qualitat del jaciment de la Primera Edat del Ferro. Segons els experts, la situació costanera del jaciment va permetre mantenir un contacte intens amb els primers comerciants que van arribar a les costes del territori, com ara els fenicis, i això va generar un contacte comercial entre les rutes de l’Ebre i la Mediterrània.

A més de resultar molt ric en troballes materials, els arqueòlegs valoren l’excepcional estat conservació de les estructures, que en alguns casos compten amb murs originals de fins a metres d’alçada originals. A més, els descobriments que s’hi ha realitzat han permès fer reinterpretacions del món preibèric al país, en aspectes com l’organització social, o els elements constructius i de defensa.

La xerrada es farà en català, tot i que també s’atendrà en castellà a qui ho demani. L’organització aconsella portar calçat esportiu, pantalons llargs i aigua fresca. // Foto HISTÒRIES D'ALCANAR. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació