CULTURA


Gustau Moreno

Coetus i Clau de Lluna, caps de cartell al Tradicionàrius de Roquetes



"La banda de percussió ibèrica Coetus serà el gran atractiu de la primera nit de L’Hort de la Música, la 26a edició del Tradicionàrius que tindrà lloc este dissabte a Roquetes. Serà la primera vegada que els Coetus actuen a les Terres de l’Ebre, dins de la seua gira europea. Amb 18 músics a l’escenari, Coetus presenta un dels directes més poderosos que es poden veure i escoltar en un escenari en l’àmbit de la música d’arrel. La formació compta amb els cantants Carles Dénia, Ana Rossi i Rusó Sala, i instrumentistes com Xavier Lozano, Mariona del Carmen i Aleix Tobias.

El Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre tindrà enguany dos dates importants: la marató de música popular d’este dissabte, i també un homenatge a Pete Seeger que se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre. La llarga nit de dissabte, que començarà a les 20.30 hores, tindrà també un homenatge als cantadors de jota conduït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Serà un concert especial que recordarà la història i els estils de cant, des de Mariano Manta al Canalero, tot coincidint també amb la celebració dels 50 anys d’ofici de Joseret. De fet, com ja és tradicional, el mateix Joseret i els Grallers de Roquetes donaran la benvinguda als assistents.

Per la seua banda, la sessió de ball estarà conduïda per Clau de Lluna, una formació que torna als escenaris als 30 anys de la seua fundació. Clau de Lluna compta amb músics com Francesc Tomàs ‘Panxito’, Simone Lambregts, Perepau Ximenis, Cesc Sans i Pep Coca.

El Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, organitzat per l’Ajuntament de Roquetes, és l’extensió ebrenca del festival internacional de música celebrat des de fa més de 30 anys a la vila de Gràcia i porta 26 anys al territori, de la mà dels Quicos.

A més, en el marc de la Diada, el Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre es perllongarà enguany durant els dies 13 i 14 de setembre per celebrar el centenari del cantant nordamericà Pete Seeger, inspirador del moviment folk a nivell mundial i difusor de cançons com ‘We shall overcome’, ‘Què se’n ha fet d’aquelles flors?’, ‘Si tingués un martell’ o ‘Guantanamera’.

L’homenatge a Pete Seeger arriba amb un paquet d’activitats: un concert liderat per Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi Trenzano i Kike Pellicer, amb artistes convidats com el Cor Flumine i Montse Castellà; l’exposició ‘Pete Seeger/El poder transformador de la cançó’, la projecció a la fresca d’un documental sobre la figura del cantant i activista, i uns tallers de cançó, acordió i cordes sobre el seu repertori.

"



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació