CULTURA


Sílvia Alarcón

Descobreixen dos muralles d’època romana i ibera al Coll del Moro



"Nova descoberta al poblat iber del Coll del Moro de Gandesa. En la sisena edició de les excavacions, els arqueòlegs de la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica han descobert dos muralles de fases diferents. D’una banda, una estructura d’un castèlum romà i una muralla d’època iber. Rafel Jornet, codirector de les excavacions n’ha explicat el detalls.

Jornet també ha apuntat que aquesta descoberta permetrà ampliar els coneixements, fins ara escassos, de l’època romana a la comarca. Els treballs també han posat l’enfoc en les excavacions al recinte del trull, el més antic de Catalunya datat del segle III a.C.

Durant aquesta edició de les excavacions també han pogut trobar restes d’enterraments infantils, una pràctica comuna en aquesta època.

Des de l’Ajuntament de Gandesa i els Serveis Territorials de Cultura han posat en valor les descobertes en aquest jaciment.

1 Els arqueòlegs han apuntat que les properes excavacions al Coll del Moro se centraran en ampliar els coneixements sobre aquesta zona. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació