CULTURA


Gustau Moreno

‘Ciutat de llops’, un viatge als orígens i al cor de la bogeria



"L’escriptor riberenc Andreu Carranza acaba de publicar la seua última novel·la, ‘Ciutat de llops’, que ha editat Columna. El llibre és la historia d’un viatge inquietant riu amunt, a bord d’un llagut que en principi busca recuperar la navegació fluvial amb un projecte turístic de recreació històrica dels ilercavons, la tribu ibera que habitava el territori abans de la dominació romana. Però aquesta expedició es convertirà en una ruta emocionant a la recerca de respostes; una travessia plena de misteris, dubtes, fets fantàstics, antigues llegendes i éssers mítics de l’Ebre. Carranza ha explicat aquest dijous que ‘Ciutat de llops’ és també “un viatge als orígens” d’ell mateix com a escriptor.

De fet, Carranza ha explicat que tot el viatge de ‘Ciutat de llops’ té com a punt de partida una experiència personal: la història del que va passar a Ascó als anys 70, quan el pare de l’escriptor, que era l’alcalde de la població, va liderar el moviment contra la instal·lació de les nuclears.

Segons Carranza, la primera versió de la novel·la és de fa 13 anys, però en aquest temps ha estat refeta i reconstruïda. ‘Ciutat de llops’ també és un recorregut pels grans referents de la literatura ebrenca, com ara Sebastià Juan Arbó, Gerard Vergés, Artur Bladé o Carmel Biarnés, a més de Joan Perucho i Jesús Moncada. L’autor ha reconegut que ‘Ciutat de llops’, com a “viatge al cor de la bogeria”, també beu de Joseph Conrad i el seu llibre ‘El cor de les tenebres’. "



Articles del mateix autor

.

PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació