CULTURA | 07/04/2015

La Generalitat es compromet a fer de Litterarum una de les grans fires de referència del país


Cinta Bonet // MÓRA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, que enguany arriba a la vuitena edició, serà una de les grans fires de referència del país. Aquest és el compromís de la conselleria de Cultura després d’una reunió recent entre el conseller Ferran Mascarell; l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i el director de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, Albert Pujol. En aquest sentit, l’alcalde de Móra d’Ebre va afirmar que estan molt satisfets del grau de coneixement i valoració que tenia el conseller de Litterarum, una constatació assenyala, “que es va acabar traduint en un compromís de suport de la conselleria a aquesta fira”.

Segons Piñol, Litterarum està a un pas de ser una de les grans fires del país, però aconseguir-ho plenament “requereix una major inversió i un compromís més ferm per part del govern de la Generalitat en l’aportació econòmica que hi fan”, cosa que tindrà resposta per part del govern en aquesta nova edició. D’altra banda, l’alcalde de Móra d’Ebre va avançar que, per a la fira d’enguany, que se celebrarà del 5 al 7 de juny, recuperaran i potenciaran els paquets turístics que van posar en marxa l’any passat.

D’altra banda, la dotzena edició de la Fira del Llibre Ebrenc i vuitena edició de Litterarum, fira d’espectacles literaris ja té cartell, obra del dissenyador benissanetà Jordi Morera. En aquesta ocasió es juga amb conceptes com la confusió, la contradicció o la negació. Així, Morera s’ha basat a l’hora de crear-lo en el llibre de Michel Foucault Això no és una pipa, inspirat alhora en el quadre homònim de René Magritte. Es tracta del dibuix d’un llibre en què a la coberta es llegeix «Això no és un llibre». L’objectiu que cerca el cartell és fer pensar l’espectador perquè vagi més enllà de l’aparença en la mateixa fira i es decideixi a apropar-se a la literatura des de tots els punts de vista.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació