TORTOSA | 31/03/2015

Bel es compromet a fer una consulta sobre el monument franquista


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha compromès públicament a convocar una consulta ciutadana per decidir el futur del monument franquista del riu Ebre en el proper mandat. Durant una conferència organitzada pel Col·legi de Periodistes per fer balanç del mandat municipal, Bel, que tornarà a optar a l'alcaldia per CiU, va lamentar el debat cíclic que es produeix entorn d'aquest monument per part "d'aquells que quan van tenir responsabilitat de govern fa vuit anys no van fer-ne res" i va qualificar la polèmica "d'artificial". Amb tot, es va comprometre a tirar endavant la consulta per acabar "per sempre" amb aquest debat i que siguin els tortosins qui decideixen que s'ha de fer, a partir del reglament de participació ciutadana. En aquesta línia, Bel també va dir que el projecte que s'ha de fer ha de ser “en positiu”.

Durant la conferència de balanç de mandat i en l'apartat de repàs de l'àrea d'esports, Bel no ha amagat sentir-se decebut per no haver pogut el compromís adquirit amb la ciutadania en l'anterior mandat sobre la construcció de les noves piscines municipals. En aquest sentit, l'alcalde va assegurar que presentarà abans d'acabar el mandat el nou projecte de piscina municipal, que es materialitzarà durant els propers quatre anys. L’alcalde també va insistir que la nova piscina que es construirà serà gestionada de forma pública.

Sobre altres projectes pendents, com és la recuperació dels terrenys de Renfe en desús, Bel va reconèixer que "a curt termini" no veu a Adif predisposada a arribar a un acord. L'alcalde ha explicat que si s'avenen a demanar un preu just, l'Ajuntament signarà, però que, ara per ara, l'import que reclamen pels terrenys no és raonable. Entre els reptes pendents pel pròxim mandat, hi ha la recuperació social del nucli antic després de la finalització de les obres del Pincat de la Llei de barris ; l'elaboració del pla estratègic de la ciutat; o la creació d'una zona d'oci al recuperat pont del tren. Durant la conferència, Bel va felicitar tot l’equip de govern per haver assolit un alt grau de compliment del Pla d'Acció Municipal (PAM), un 91%. En l'àmbit de l'urbanisme i posant de relleu el desenvolupament del Pincat, l'alcalde ha anunciat que en deu o quinze dies es licitarà el projecte d'expropiació de les cases de davant la catedral.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació