RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 29/09/2016

Un detingut a Rasquera per tenir 150 plantes de marihuana en una finca d'oliveres


Gustau Moreno // RASQUERA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dijous que la setmana passada van detenir un veí de Rasquera, a qui han acusat d'un presumpte delicte de tràfic de drogues i contra la salut pública, perquè conreava 150 plantes de marihuana en una finca agrícola. La policia catalana també ha informat que l'helicòpter dels Mossos va detectar des de l'aire la presència de plantacions de marihuana en diverses finques de la població.

Un home de 33 anys, veí de Rasquera, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. La detenció és el resultat d'un dispositiu que es va posar en marxa la setmana passada en tenir coneixement que s'estaria cultivant marihuana en diverses finques del terme de Rasquera. Divendres, l'helicòpter dels Mossos va localitzar diversos punts on s'observaven les plantes i s'hi van adreçar les patrulles. El mateix dia els investigadors van intervenir una cinquantena de plantes de marihuana, en diferents estats de creixement. Per aquests fets, els agents van investigar sis homes, responsables de les plantacions, per un delicte contra la salut pública. Dimarts es va desmantellar una altra plantació de marihuana que es trobava amagada en un camp d'oliveres. En aquesta finca es van localitzar 150 plantes i es va detenir el seu propietari. En total, s'han intervingut més de 200 plantes. D'aquestes, 150 es trobaven en la mateixa finca agrícola de Rasquera i tenien un pes de 140 quilograms.

El detingut està citat per comparèixer davant del Jutjat d'instrucció número 1 de Gandesa. A l'operatiu va participar la Unitat de Mitjans Aeris, agents de les comissaries de Gandesa i Móra d'Ebre i la Unitat d'Investigació. La unitat d'investigació continua amb el cas per poder esbrinar el destí de les plantes així com si altres persones poden estar implicades en el cultiu.

El 2014, els Mossos ja van detenir dos homes per tenir una gran plantació de marihuana a Rasquera, amb prop de 600 plantes. En aquest sentit, cal recordar que l'any 2012 l'Ajuntament de Rasquera va promoure una plantació de marihuana en el marc d'un pla anticrisi, amb el suport d'una associació cannàbica de Barcelona. L'equip de govern de Bernat Pellisa fins i tot va organitzar una consulta ciutadana per avalar el pla anticrisi i la plantació de marihuana, però el projecte va quedar aturat als jutjats.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació