ESPORTS | 09/05/2017

Jaume Folguera i Dina Frias són els Estels del Sud 2017

Albert Pascual // ARNES

Quasi 13 hores de travessia van atorgar la victòria a Jaume Folguera en una nova edició dels Estels del Sud, la cursa d'Ultra Resistència que travessa tots els Ports.

Amb sortida i arribada a Arnes, al cap de 105 kilòmetres, els Estels del Sud arriben fins al cim del Caro a més de 1400 metres d'altura en una prova més dura del que sembla.

Prop de 550 corredors d'arreu d'Espanya i alguns països europeus van prendre part de la sortida en alguna de les proves d'Ultra, Mitja Marató i Half.

Amb 12 hores i 51 minuts, Jaume Folguera entrava primer a la línia de meta i es proclamava campió de l'Ultra Trail seguit pel roquetenc Jordi Navarro, un minut després, i d'Ivan Olvera, tercer a un quart d'hora de distància.

La independent Dina Frias va guanyar l'Ultra en categoria femenina completant el recorregut en poc més de 21 hores.

A la Half van dominar Albert Viñau en homes i Carmen Rivas. Pel que fa a la mitja marató de muntanya José Maria García del Centre Excursionista La Foradada i Maria Isabel Sanz van proclamar-se guanyadors en aquesta modalitat.