TORTOSA | 12/04/2017

Bel reitera que l’activitat amb Efial està acreditada i lamenta que es vulguin generar dubtes


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reiterat una vegada més que les activitats de l’empresa municipal urbanística GUMTSA amb la consultoria Efial estan “publicitades i auditades” i ha lamentat que es vulguin generar “ombres de dubtes”. Bel ha fet aquestes declaracions a Canal 21 Ebre després que el diari El País, que hauria tingut accés al sumari de l’operació Térmyca que el juliol passat va portar la Guàrdia Civil a escorcollar, entre d’altres, els ajuntaments de Tortosa, l’Ametlla de Mar i Ascó, hagi insinuat que Tortosa va crear la GUMTSA per afavorir els interessos d’Efial i també hagi apuntat que l’Ajuntament, presumptament, va influir per “beneficar” a l’empresa Acsa-Sorigué.

Bel ha recordat que la GUMTSA es va crear l’any 2001 i que l’equip de professionals dirigit pel president d’Efial, Antoni Martos, va ser contractat per prestar els seus serveis d’assessorament a l’Ajuntament abans que CiU arribés al govern municipal, per l’anterior govern socialista.

El País també publica que en converses telefòniques directius d’Efial i d’Acsa parlen de la manera d’obtenir finançament per a la construcció d’una piscina a Tortosa, i acompanya el text amb una fotografia on es pot veure a Bel amb directius d’Efial al restaurant Samoa de Barcelona l’abril de 2015. Bel ha restat importància a aquesta imatge tot remarcant que com és sabut Martos treballava per l’Ajuntament de Tortosa i que aquesta trobada s’emmarcava dins la normalitat.

Així mateix, i quant al finançament de la piscina, Bel ha assegurat que es va actuar com sempre es fa amb el finançament d’inversions municipals amb recursos aliens i afirma que les insinuacions d’un capital suís són “falses”.

Bel considera que la notícia de El País és tendenciosa i ha afirmat que segurament si no fos diputat del PDeCAT s’hauria tractat d’una altra manera.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació