PORTADA | 11/03/2015

ERC reclama a CiU que no faci “electoralisme” amb la tradició del bous


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Federació de l’Ebre d’ERC ha volgut deixar clar aquest dimecres que la formació no està en contra dels temptejos amb bous a Alfara de Carles tal i com s’ha denunciat des d’alguns partits polítics i sectors socials des que dimecres passat el Parlament va rebutjar amb els vots en contra d’ERC, CiU –a excepció de les diputades ebrenques Meritxell Roigé i Anabel Marcos, Iniciativa i la CUP-, una esmena del PSC que pretenia regular els temptejos amb bous d’Alfara de Carles, però a través de la llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat. Els republicans han lamentat que s’intentés transformar un problema local en un debat de caràcter nacional ja que s’obria la possibilitat de fer temptejos a tot Catalunya. El president de la Federació d’ERC, Gervasi Aspa, ha demanat a CiU que no faci partidisme electoralista amb els bous i ha proposat tornar al consens territorial que va fer possibles regularitzar els bous tradicionals.

Aspa ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat dels alcaldes de Roquetes i l’Aldea, Francesc Gas i Dani Andreu, i la regidora de Festes d’Alcanar, Mercè Fischer. Andreu ha advertit que la “irresponsabilitat” d’alguns pot acabar amb una “trencadissa” i ha demanat que no es jugui amb les tradicions, mentre que Fischer ha aprofitat l’ocasió per alertar que els bous de Les Cases d’Alcanar estan en perill perquè el Govern de la Generalitat no en reconeix la seva tradicionalitat malgrat tenir una antiguitat de més de 35 anys. De fet, ha obert un expedient sancionador a l’Ajuntament i si reincideix i tornar a organitzar bous pot haver de fer front a una sanció d’un mínim de 60.000 euros i quedar inhabilitat com a organitzador durant dos anys. Malgrat tot, Fischer ha remarcat que l’equip de govern d’ERC no ho ha utilitzat políticament a diferència del que ha succeït ara amb el temptejos amb públic.

Els republicans també han qualificat de “maniobra electoralista” que el Consell Comarcal del Baix Ebre convoqués una roda de premsa sobre el cas d’Alfara de Carles sense que estiguessin presents tots els partits quan feia poques setmanes havien aprovat per unanimitat una moció que defensava els temptejos.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació