CATALUNYA | 08/09/2016

Rull assegura que presentaran el contenciós contra Adif abans d'un mes


Gustau Moreno / ACN // TARRAGONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Generalitat i el món local presentaran abans d’un mes el contenciós administratiu contra Adif a l’Audiència Nacional, per la falta d’inversió a Catalunya. Així ho va anunciar aquest dimecres el conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, durant una reunió amb l’alcalde de Tarragona per parlar de la situació de Rodalies. Rull va insistir en la necessitat de fer un front comú i d’obtenir el màxim suport del món local per mostrar una única veu a Madrid. Segons el conseller, la situació de la xarxa ferroviària no millorarà si no hi ha més inversió i una millor gestió per part d’Adif. Rull va assenyalar que el Govern està acabant d’enllestir el contenciós, que es presentarà conjuntament amb el món local “a finals de setembre o durant la primera setmana d’octubre”.

Tot i així, va destacar que seguiran negociant amb Adif i Renfe per introduir millores en el servei, com s’ha fet per aconseguir l’aturada dels trens Euromed a l’Aldea a partir del proper 1 de novembre. Però Rull va afirmar que cal obrir la via judicial amb Adif, ja que per la via administrativa no hi ha res a fer-hi.

A banda, el conseller ha avançat que Renfe ha traslladat al Govern que la reparació de l’avaria a l’enclavament de Mont-roig s’enllestirà la setmana que ve i que no caldrà esperar a l’octubre.

Per la seua banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va aprofitar la reunió per reclamar de nou la construcció del tercer fil ferroviari i l’adequació de la línia Reus-Roda-Castellbisbal, per alliberar la ciutat dels trens de mercaderies.

Preocupació per l’N-340

Coincidint amb un nou accident mortal a l’N-340 a Altafulla, aquest mateix dimecres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va mostrar-se preocupat per l’absència d’interlocutors a Madrid a l’hora de negociar un calendari d’actuacions per aquesta carretera. Rull va recordar que el Govern fa costat als ajuntaments i als veïns en la reclamació de reduir el trànsit d’aquesta via mitjançant la implantació de bonificacions a l’autopista AP-7.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació