TERRA ALTA I MATARRANYA | 17/08/2016

Batea recorrerà als tribunals si la Generalitat no concerta més places de la residència


Gustau Moreno // BATEA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’Ajuntament de Batea portarà la Generalitat als tribunals si no compleix el seu compromís de concertar 30 noves places de la residència per a la gent gran. Així ho ha confirmat l’alcalde, Joaquim Paladella, en declaracions a Canal 21 Ebre. La residència de Batea va ser inaugurada per la consellera Neus Munté al gener del 2013. Però l’obertura de la residència va ser motiu de polèmica entre la Generalitat i l’Ajuntament, ja que l’edifici portava construït des del primer semestre del 2011. Al desembre del 2012 es va arribar a un acord perquè la residència, de 60 places i gestionada per Sagessa, es pogués obrir amb un concert públic de 30 places. Segons Paladella, el compromís era que si hi havia més demanda de places, la Generalitat concertaria 30 places més. Però el govern català no acaba de complir els seus compromisos amb Batea, tot i que el Parlament va aprovar que es concertessin la resta de places abans de l’1 de setembre.

La solució que van acordar la Generalitat i l’Ajuntament de Batea passava per aplanar la inversió del Departament de Benestar Social i Família, que cobria gairebé quatre milions d'euros del cost de la construcció i equipament de la residència. En lloc de costejar aquesta quantitat en 10 anys, com estava previst inicialment, la Generalitat ho feia en 13 anys, de manera que s'alliberaven uns recursos que permetien concertar les 30 places públiques. Per tant, segons Paladella, no es tracta d’una qüestió de falta de pressupost, sinó simplement de voluntat política.

El ple de Batea ja ha aprovat una resolució que portarà fins a les últimes conseqüències, inclosa la via jurídica, les gestions de l’equip de govern per aconseguir la concertació de 30 noves places per a la residència. Així, Paladella ha afirmat que està d’acord amb què altres poblacions de les Terres de l’Ebre puguen tenir places concertades per la Generalitat per a les residències construïdes i encara tancades. Però ha advertit que Batea té un conveni signat pel govern català que altres municipis no tenen.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació