CULTURA | 01/08/2016

El Jotacampus omple el Poble Nou de música pel cinquè aniversari


G.M. // POBLE NOU DEL DELTA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Jotacampus ha arribat als 60 alumnes i ha omplert els carrers, les terrasses i les aules del Poble Nou del Delta de música i de dansa d’arrels populars. La 5ena edició d’aquesta escola d’estiu ha complit les millors espectatives en el seu 5è aniversari. Els cursos amb més inscripció han estat els anunciats com novedosos: el cant mediterrani, a càrrec del tenor Sebastià Bardolet, i la jota creativa que ha impartit la mestra de dansa contemporània Anna Bastida. No hi han faltat els cursos habituals del campus com cant improvisat amb Arturo Gaya, acordió amb Cati Plana, percussions amb Sergi Molina, així com diferents formes d’interpretar la música d’arrel amb mestres Francesc Tomàs ‘Panxito’, Jordi Fusté i Sergi Trenzano,

A la cloenda, dissabte, gairebé tot l’alumnat va invertir les darreres energies en seguir la lliçó magistral del ballador i acordionista pirinenc Pep Lizandra.

El campus ha tingut moltes estones d’oci que han animat les terrasses del poblet. jocs tradicionals i sortides al Delta, guiades per Josep Polet, una nit d'observació d'estels a la platja del Trabucador, a càrrec de l’Associació Astronòmica Aldebaran, i un ball popular amb l’Orquestrina Trama al que hi va assistir bona part del veïnat.

L’organització ha valorat aquesta edició de manera molt positiva: “Estem contents i hem vist molta gent feliç. No pretenem ser els únics ni els millors en res, senzillament volem compartir la nostra manera d’entendre la música popular i una altra manera de viure amb el màxim de gent possible” (Arturo Gaya en paraules de comiat a l’alumnat i professorat).

El Jotacampus és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra, impulsada per la Casa de la Jota i compta amb el suport artístic de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Està integrat dins la Xarxa de Campus de Cultura Popular de Catalunya i compta amb la col.laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament d’Amposta i l’Idece. / Foto CEDIDA.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació