RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 18/07/2016

El PSC de Falset deixa el govern municipal per una polèmica sobre l'aigua potable


ACN / G.M. // FALSET
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El grup municipal del PSC de Falset ha trencat, aquest dilluns, l'acord de govern que mantenia amb Independents per Falset (formació vinculada a ERC) – tot i la majoria absoluta d'aquest grup-. També el regidor d'Unió forma part d'aquest govern municipal que era, fins ara, gairebé unitari. I és que només l'edil de CDC, un d'onze regidors de l'Ajuntament de Falset, estava a l'oposició, en la qual s'incorporaran les dues regidores socialistes que deixen les responsabilitats que tenien assignades al cartipàs municipal. La decisió ve donada per "la pèrdua de la confiança política en l'alcalde" després de la gestió que s'ha fet en els darrers dies amb un problema de subministrament de l'aigua potable. "No podem ni volem ser còmplices d'aquesta política d'opacitat que pot afectar la salut de les persones i per això hem decidit sortir del govern municipal", ha explicat la portaveu socialista, Maria Jesús Sánchez, en un comunicat.

Les dues regidores socialistes a l'Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez i Immaculada Pujol, han comunicat aquest dilluns, per carta, a l'alcalde del municipi, Jaume Domènech, que el grup socialista ha donat per trencat l'acord de govern assolit a l'inici del mandat amb el grup Independents per Falset i que, per tant, deixen les responsabilitats que tenien assignades al cartipàs municipal. Sánchez ha explicat que el desencadenant ha estat un problema en el subministrament de l'aigua potable provinent de la xarxa de Sant Gregori. "Des del primer moment vàrem demanar a l'alcalde que alertés la població del risc d'emprar l'aigua per veure o preparar aliments davant del risc de la possible presència d'elements plaguicides a la xarxa de distribució de l'aigua. Tot i les gestions que hem fet amb el servei de protecció de la Salut al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, l'alcalde va decidir no informar la ciutadania i esperar-se al resultat de les proves analítiques", ha detallat la regidora del PSC.

Segons la portaveu socialista han perdut "la confiança política en l'alcalde per manca de transparència". "Des del primer dia hem defensat que cal posar en pràctica una comunicació directa i transparent amb la ciutadania de Falset. No hem canviat d'opinió, seguim on érem, en la defensa dels interessos generals dels veïns de Falset", ha apuntat Sánchez. Les dues regidores socialistes han assenyalat que seguiran compromeses en treballar pel poble des de l'oposició, on fins ara només hi havia el regidor de CDC, Albert Compte. L'equip de govern quedarà format pels set regidors d'Independents per Falset – amb majoria absoluta- i el regidor d'Unió, Antoni Muntané, que també va entrar a l'equip de govern municipal desmarcant-se del segon regidor del grup de CiU al consistori. / Foto FALSET.ORG.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació