PORTADA | 13/07/2016

El Parlament europeu reclama la retirada del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre


Cinta Bonet / Manolo Velázquez // BRUSSEL·LES
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Victòria del moviment antitransvasista. El Parlament europeu reclama la retirada de l’actual Pa Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Els eurodiputats del Comité de Peticions han aprovat per 22 vots a favor i 9 en contra l’informe sobre el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre elaborat arran de la missió d’europarlamentaris que el passat mes de febrer van visitar el Delta de l’Ebre. L’esborrany de l’informe qüestionava els cabals ecològics i demanava a la Comissió Europea que vigilés de prop si el Pla complia amb la directiva comunitària. Però el text final va més enllà. I és que els eurodiputats catalans d’ERC-Necat, CDC, ICV, PSC i l’exmembre d’Unió, Francesc Gambús, han aconseguit que s’aprovi una esmena que demana a la Comissió Europea que rebutgi el Pla de Conca de l’Ebre “perquè no inclou totes les deficiències identificades per la Comissió al març de 2015” i, per tant, “encara no compleix la Directiva Marc de l’Aigua”. L’esmena s’ha aprovat per 19 vots a favor i 12 en contra. Un altre dels elements de l’informe que s’ha reforçat és la crítica als cabals ecològics. Els eurodiputats demanen que els cabals siguin “suficients per aconseguir una conservació favorable” de l’espai natural.

El cap de la missió, el popular eslovac Pál Csáky, ha afirmat que tot i que aquest informe no és vinculant servirà de base a la Comissió Europea per elaborar un document sobre els plans hidrològics del govern espanyol que s’ha de fer públic a l’octubre, i que tot apunta que aniria en la línia del pronunciament del Comité de Peticions. Si al febrer del 2017 el govern espanyol no respon de manera positiva i revisa el Pla de Conca, la Comissió Europea pot iniciar un procediment d’infracció.

El mateix Csáky i l’europarlamenari independent Francesc Gambús, ambdós membres del Partit Popular Europeu han votat a favor de l’informe. Quant a la reacció dels seus companys del Partit Popular espanyol, Csáky ha dit que “ningú estarà content al cent”, però ha insistit que l’informe s’ha elaborat seguint criteris tècnics, està equilibrat i ha remarcat que és una victòria dels principis europeus.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació