MONTSIÀ | 17/06/2016

Denuncien que l’Ajuntament de la Ràpita vol desnonar Som Cuina


Des de l’Ajuntament de la Ràpita al·leguen que la cooperativa no va presentar a temps la documentació requerida

Cinta Bonet // SANT CARLES DE LA RÀPITA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La Federació d’Associacions de Dones Rurals (Fademur) ha denunciat que l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita vol desnonar la cooperativa de serveis a domicili Som Cuina, fundada per dones de la comarca. La cooperativa es va fundar amb el recolzament de Fademur i l’Ajuntament de la Ràpita, que els va llogar un local per desenvolupar l’activitat. La presidenta de la cooperativa Som Cuina, Olivia Lucha, afirma que la cooperativa està al corrent de tots els pagaments, que l’activitat funciona ja que elaboren milers de menús per col·legis o càmpings, i que no entenen per què se’ls vol fer fora del local.

Des de l’Ajuntament de la Ràpita al·leguen que la cooperativa no va presentar a temps la documentació requerida que justifiqui el compliment del projecte social pel qual Som Cuina té arrendat un local municipal. La presidenta de Som Cuina explica que estan intentant saber quina és exactament la documentació que se’ls demana.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que fa vuit mesos que es demana a la cooperativa que aporti la justificació vàlida que acrediti el compliment dels objectius establerts en el projecte d’explotació de l’immoble i activitat. Caparrós ha afirmat que han mantingut nombroses reunions amb Som Cuina per evitar arribar a aquesta situació.

Caparrós també ha denunciat pressions per part de Fademur exigint continuar mantenint el lloguer aprofitant preus avantatjosos, prioritzant els interessos econòmics, i sense justificar els objectius.

Actualment Som Cuina treballa també per l’alberg de la Generalitat al Poble Nou del Delta servint menús diaris, col·labora amb l’escola de cuina Pons de la Ràpita perquè l’alumnat pugui fer pràctiques i cedeix els seus excedents a Creu Roja i a algunes persones que deriven els serveis socials municipals.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació