ESPORTS | 02/03/2016

Retorn del Frare amb la benedicció de 195 corredors

Albert Pascual // GINESTAR

Tres anys després, Ginestar ha recuperat la Cursa “Lo Frare” en una prova celebrada aquest diumenge 287 de febrer. L’emblemàtica prova va tornar amb les modalitats de cursa i marxa reunint un total de 195 participants.

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Ginestar, veïns i empreses del municipi va recórrer els llocs més característics del terme municipal d’aquesta localitat de la Ribera d’Ebre, i també de la veïna Tivissa com són el Coll de Marcó, lo Frare, el Coll de Maula com a punt més alt, entre altres indrets.

La modalitat cursa, de 22 kilòmetres i uns 800 metres de desnivell positiu acumulat, va reunir fins a 62 participants. El podi absolut masculí d’aquesta cinquena edició va estar format pel corredor del Biofrutal, Roberto Prades, amb un temps d’01:58:34, seguit per l’atleta del Perelló, Josep Benaiges, amb 01:58:59, i Carles Costa, del Fanàtik Trail), amb 02:01:13.

En la categoria femenina es va imposar Maria Pilar Prades de l’Orinoco Lacordada, amb 02:17:53, seguida de Sílvia Puigarnau del Centre Excursionista Guissonenc amb 02:24:03, i tercera la corredora de Móra d’Ebre Heura Piñol amb 02:47:20.

La novetat de la cursa va ser la modalitat marxa, que va comptar amb 133 participants que van realitzar un recorregut d’11 kilòmetres. Els vencedors van ser Mateu Navarro, amb 47:22 i la perellonenca Aida Pallarès amb 59:45.