RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 17/02/2016

Els alcaldes de la Ribera demanen el 66,6 per cent del retorn territorial de l'impost nuclear


La Generalitat podria recaptar uns 50 milions d'euros

Cinta Bonet // MÓRA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre ha demanat que un 66,6% del 10% del nou impost nuclear que s’ha de destinar a les zones d’influència nuclear de Catalunya sigui per a la comarca. Els alcaldes volen fer prevaldre per damunt de criteris poblacionals el fet que la nuclear d’Ascó tingui dos reactors, mentre que a Vandellòs només n’hi ha un. En aquest sentit, els alcaldes demanaran a la Generalitat que el reglament que estableix els criteri de recaptació de l’impost nuclear especifiqui que un 33,3% es destinarà a Vandellòs i la resta a la comarca de la Ribera d’Ebre. La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha destacat que aquests diners es destinaran a la diversificació econòmica i reindustrialització de la comarca.

Carim també va voler assenyalar que el nord de la Ribera d’Ebre rep les conseqüències de tenir una central nuclear per l’impacte visual que genera i amb l’exclusió de set pobles de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, i quant al pla de restitució territorial lligat a la descontaminació del pantà de Flix, en el consell d’alcaldes, l’alcalde de Flix, Marc Mur, va explicar que a hores d’ara no hi ha interlocutor amb Acuamed ni tampoc amb el govern espanyol. Així, estan a l’espera de poder mantenir una reunió amb els responsables del pla a Madrid, a la qual també hi participarà el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Mentre, l’ens comarcal està recollint informació sobre l’estat en què es troben les obres del pla de restitució en cadascun dels municipis de la comarca.

Quant al deficient estat en què es troba la línia de tren R15 i que ha provocat diversos descarraliments en el darrers mesos, Carim ha explicat que tenen pendent una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per demanar millores i demanar la seva importància estratègica per la mobilitat a la Ribera d’Ebre.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació