PORTADA | 16/02/2016

Satisfacció a Trens Dignes pel compromís de la Generalitat


Josep Rull s'ha compromès a incrementar l’índex de puntualitat dels trens de les línies R15 i R16 fins al 90 per cent

Gustau Moreno // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La portaveu de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, Montse Castellà, ha valorat positivament la reunió que van mantenir dilluns a Barcelona amb el nou conseller de Territori i Sosteniblitat. En aquesta trobada, Josep Rull es va comprometre a incrementar l’índex de puntualitat dels trens de les línies R15 i R16 fins al 90 per cent, ja que actualment només el 40 per cent dels combois arriben a hora. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Castellà ha agraït la sinceritat de Rull a l’hora d’assumir que aquesta situació és “inacceptable”, i també que els assegurés que ja han posat fil a l’agulla per millorar la puntualitat dels trens que uneixen l’Ebre amb Barcelona.

En principi, la posada en marxa, dins del 2016, de la doble via entre Vandellòs i Tarragona, hauria d’ajudar a solucionar el problema dels retards. Però el Govern també creu que caldria planificar altres millores i inversions a les dues línies. És per això que ha demanat a Adif i al Ministeri de Foment un inventari amb els punts en què la falta de manteniment obliga Renfe a reduir la velocitat dels trens, per després abordar-hi les possibles inversions. Segons Castellà, la Generalitat no ha acceptat la proposta inicial d’Adif, que era adaptar els horaris a les mancances de la línia, per maquillar els retards i les incidències.

Segons els va dir Rull, la Generalitat defensarà les reivindicacions de la plataforma Trens Dignes en la negociació del nou contracte programa amb Renfe. També confien que l’entrada en funcionament de la variant de Vandellòs permeti establir un servei de proximitat per l’actual línia de la costa, al mateix temps que un servei de velocitat més alta per l’interior.

Quan això passi, es podran millorar els horaris i també els trens, ja que la previsió de la Generalitat, segons Trens Dignes, és que el nou servei regional es faci amb unitats 490 Alaris, que circularien per l’estació del Camp de Tarragona i fins a Barcelona. Paral·lelament, Trens Dignes continua reclamant la implantació de la integració tarifària i l’ampliació de les Rodalies del Camp de Tarragona a les línies R15 i R16.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació