RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 20/01/2016

Ercros tancarà la planta de fabricació de clor a Flix


L'empresa admet que el tancament i la reestructuració de les plantes de Flix i Vila-seca suposarà l'acomiadament d'entre 150 i 200 treballadors

Cinta Bonet // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Ercros tancarà la planta de producció de clor a Flix i reduirà al 30% la producció de la de Vila-seca. La companyia ha justificat la decisió arran l'anunci del tancament a finals de 2017 de la planta d'MDI de Covestro a Tarragona, fins aquests moments el principal consumidor de la seva producció. La marxa de la filial de Bayer, argumenten, fa "innecessària" la inversió que Ercros havia d'assumir per reconvertir la tecnologia de producció amb mercuri, que la Unió Europea ha prohibit a partir de l'11 de desembre de 2017, un sistema que utilitza en la seva totalitat la factoria de Flix i en un 70% la de Vila-seca.

Ercros admet que el tancament i la reestructuració d’aquestes plantes suposaran l'acomiadament d'entre 150 i 200 treballadors. Segons dades de la mateixa Ercros, a Flix, actualment, hi treballen 119 persones després de retallades de producció i de plantilla successives dels últims anys. La seva activitat al llarg de més de cent anys també ha acabat impulsant la neteja del fons de l'embassament de Flix, amb un cost de 165 milions d'euros públics.

Al març del 2013, l’empresa Ercros va realitzar un expedient de regulació d’ocupació que va afectar a 75 treballadors, dels quals 61 persones estaven operatives i les altres 14 eren prejubilacions. En aquell moment, Ercros també va anunciar que reduiria un terç la producció de clor a la planta de Flix i mantindria la planta de fosfat bicàlcic.

La proposta d’ERO d’Ercros va generar més de 30 dies de lluita contra la decisió de reduir la plantilla de la factoria de Flix. Una lluita que va mobilitzar tot un poble, que va portar més de 800 persones a manifestar la seva oposició a Barcelona i que fins i tot va portar l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Flix a iniciar una vaga de fam per pressionar l’empresa per un acord digne. / Imatge FLIX.CAT.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació