PORTADA | 19/01/2016

La PDE fa una crida a mostrar als europarlamentaris el rebuig massiu al Pla Hidrològic


Cinta Bonet // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El proper 8 de febrer, l’endemà de la manifestació convocada per la PDE contra el nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, europarlamentaris del Partit Popular Europeu, dels Verds, d'Esquerra Unida- Esquerra Verda, i d'Europa de la Llibertat i la Democràcia visitaran l'Illa de Buda on se'ls mostrarà els efectes de la regressió del Delta de l’Ebre i els problemes del creixement del nivell del mar. A la tarda, a petició de la PDE, es reuniran amb agents socials i experts del territori perquè els traslladin les seves inquietuds i pors davant els plantejaments hidrològics de l'Estat espanyol. Els sis eurodiputats, en representació del Comitè de Peticions de la Comissió Europea, s'encarregaran de redactar un informe que es traslladarà, després, al Comitè de Medi Ambient. Si l’informe és desfavorable el Comitè de Medi Ambient europeu podria encetar un procediment d'infracció contra el Pla Hidrològic de l'Ebre del govern espanyol. Així les coses, des de la PDE insisteixen en la importància que pot tenir en la visita dels eurodiputats la repercussió i participació en la manifestació del 7 de febrer. També han recordat quan els ha costat aconseguir aquesta visita al territori.

En la reunió que els eurodiputats mantindran amb els agents socials en la seva visita al territori, també es donarà la paraula a pescadors, mariscadors i pagesos, principals damnificats, mentre que els experts explicaran la seva experiència en la lluita contra la regressió. L'endemà els eurodiputats es reuniran amb representants del govern espanyol i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i del Tajo, una trobada a la qual la PDE està intentant poder participar.

La protesta del 7 de febrer tindrà per lema "l'Ebre sense cabals és la mort del Delta". Més enllà de la resposta positiva que ja han donat moltes entitats catalanes, o la confirmació que hi assistirà la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també a través de les xarxes socials s'han emprès diverses campanyes espontànies per incitar a la participació de tots els catalans a la protesta. La manifestació arrencarà a les 12:00 hores des del parc dels Xiribecs d'Amposta i recorrerà tota la ciutat fins a l'avinguda Alcalde Palau, just a l'entrada pont Penjant. / Imatge ACN.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació