PORTADA | 28/09/2015

Junts pel Sí guanya a les Terres de l’Ebre amb el 54’28% dels vots


Cinta Bonet // TERRES DE L'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


La candidatura de Junts pel Sí ha guanyat de forma clara a la circumscripció de Tarragona amb nou diputats i un 41’59% dels vots. Unes eleccions al Parlament on cal destacar l’elevada participació, que ha arribat al 76% al conjunt de la demarcació de Tarragona, gairebé 11 punts més respecte les eleccions del 2012. L'abstenció ha suposat un 24%. A més, 2.413 vots, el 0,58%, han estat nuls i 2.607, és a dir, el 0’63%, ho han estat en blanc.

La llista de confluència entre CDC i ERC ha quedat a un diputat respecte la suma d’escons que van obtenir fa tres anys per separat, tot i que aquesta vegada els convergents es presentaven sense Unió, que no ha obtingut representació. Ciutadans ha quadruplicat el nombre d’escons, d’un a quatre, mentre que el PSC ha passat de tres a dos, i el PP ha caigut de tres diputats a un. En canvi, la CUP ha aconseguit un representant a la demarcació per primera vegada i Catalunya Sí que es Pot ha mantingut l’escó d’ICV. Amb aquestes resultats Ciutadans es situaria com la segona força més votada a la demarcació, per davant del PSC i del PP que es quedarien en tercera i quarta força respectivament.

Ara bé, si ens fixem només amb la demarcació de Terres de l’Ebre els resultats varien. Junts pel Sí continua sent la clara guanyadora amb el 54’28% dels vots, però en canvi la segona força és el PSC amb el 10’34% dels vots, i Ciutadans ocupa la tercera posició amb el 9’4% dels vots a diferència dels resultats al conjunt de la circumscripció de Tarragona. El PP és quarta força amb 8’25% del vots i la CUP es cinquena força amb el 8’02% els vots. Catalunya Sí que es Pot és sisena força amb el 4’86% dels vots i Unió no ha aconseguit representació. De fet, no va arribar al 3’15% dels vots.

Així les coses, tots els diputats ebrencs del nou Parlament seran de la candidatura de Junts pel Sí. Es tracta de Germà Bel, número 1 per Tarragona; el rapitenc Lluís Salvadó número 5; i Meritxell Roigé, número 8 de la candidatura Junts pel Sí a la demarcació. També té força lligams amb les Terres de l'Ebre el nou diputat de la CUP, Sergi Saladié, que és de Vandellòs. En canvi, s'ha quedat a les portes del Parlament la santjaumera Bibiana Porres, que era la número 3 del PSC. Tampoc seran al Parlament els candidats ebrencs de Catalunya Sí que es Pot, Carles Sanchís; del PP, Jaume Solé; de la CUP, Carme Abril; i d'Unió, Toni Polo.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació