RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 08/08/2019

Damià Calvet, sobre l'abocador de Riba-roja d'Ebre: 'No puc decretar que no funcioni'


Gustau Moreno / ACN // RIBA-ROJA D'EBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Damià Calvet veu molt complicat que el govern català puga aturar el dipòsit de residus industrials no perillosos que s’està construint a Riba-roja d’Ebre. El conseller de Territori i Sostenibilitat defensa que no pot prevaricar, perquè si el projecte té les tramitacions ben resoltes no pot decretar que l’abocador no entre en funcionament. Calvet ha confirmat que la inspecció tècnica que va fer la Generalitat a les instal·lacions el 19 de juliol és correcta, tot i alguna mancança “no substancial” en el tancament perimetral de l’abocador.

"És un abocador que no respon al model territorial que volen alguns alcaldes i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre però com a Govern no podem prevaricar ni fer actes arbitraris. Si hi ha adequacions i tot està ben resolt no puc decretar que no funcioni", ha defensat el conseller.

Calvet ha fet declaracions en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, realitzada l’1 d’agost passat però publicada este dijous. El conseller reconeix que el tema és molt complex, però recorda que el govern es va alinear amb els alcaldes contraris al projecte i amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, per mirar de trobar escletxes legals que aturessin un abocador que ja havia arribat a la fase de la llicència municipal. En este punt, Calvet ha insistit en què el govern no pot prevaricar.

Ara és la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic qui redactarà l'informe definitiu. L'Agència de Residus de Catalunya també espera les dades de l'empresa per atorgar el Codi Gestor que permetrà que la UTE Lestaca, promotora del dipòsit de residus, puga començar a operar. Calvet ha insistit que de tots aquests procediments s'informarà "puntualment i amb total transparència a totes les parts". "Estem aquí, fent un seguiment exhaustivíssim i transparent perquè el projecte s'ho mereix", ha afegit el conseller Calvet.

D’altra banda, Calvet també es refereix al projecte per ampliar l’actual abocador de Tivissa, també a la Ribera d’Ebre. El conseller diu que este cas, a diferència del dipòsit de Riba-roja, encara es troba en una fase inicial, amb la tramitació del pla especial. Calvet ha apel·lat al consens territorial per definir com hauria de ser esta ampliació. "A Riba-roja comptaven amb les aprovacions urbanístiques i ambientals i ningú va dir res i això ens ha portat on estem", ha dit. "Allà on no hem arribat a Riba-roja, crec que estem condicions d'arribar a Tivissa i espero que també es valori", ha conclòs.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació