CULTURA | 30/07/2019

El Tradicionàrius compleix 26 anys i recupera la seva essència


Xavi Llambrich / Gustau Moreno // ROQUETES
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El festival de música Tradicionàrius recupera l’essència en la seva 26a edició. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roquetes, Sisco Ollé, ha assenyalat que el festival té molta història, i que fins ara ha sigut un èxit. “26 anys són una història llarga, una història de molts de grups, una història d’alts i baixos, una història de foment de la música popular i tradicional, i si ha arribat als 26 anys és perquè ha sigut un èxit”, ha remarcat.

Durant la presentació del programa, el regidor de Cultura també ha dit que aquest any es tracta d’una edició especial, i que constarà de dues parts. En primer lloc, es commemoraran els 50 anys del debut de Joseret com a cantador de jotes. Per tant, hi haurà una actuació de Joseret i la seua rondalla, a més dels Grallers de Roquetes, l’orquestra de percussió ibèrica Coetus, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i Clau de Lluna, que seran els encarregats de donar el tret de sortida la primera part del festival, el 24 d’agost. Serà un espectacle festiu i de gran format, amb 18 músics a l’escenari.

El cantautor i membre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Arturo Gaya, ha dit que el Tradicionàrius de Roquetes ha servit per crear un nucli de difusió de la música popular, i també ha etiquetat el festival com a un punt estratègic per a la música d’arrel del país. “A les Terres de l’Ebre, al sud de Catalunya, hem creat un nucli importantíssim de difusió d’esta música popular dels Països Catalans, i els circuits moltes vegades es basen en què hi hagi punts estratègics com el Tradicinoàrius de les Terres de l’Ebre, una cita que molta gent ja té a la ment”, ha afegit Gaya: “Si aquí s’ha creat una cultura de música d’arrel, ha estat gràcies a esta persistència”.

El 13 i 14 de setembre es conclourà l’edició amb un homenatge pel centenari del músic nord-americà Pete Seeger, que inclourà la inauguració de l’exposició “El poder transformador de la cançó”, la projecció del documental “The power of song”, tallers musicals, i el concert tribut Tren Seeger, que ja es va poder gaudir a Tortosa per la Mostra de Jazz. Gaya també ha destacat que l’objectiu d’enguany és recuperar l’essència del Tradicionàrius.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació