PORTADA | 25/07/2019

L’alcohol i la cocaïna, les substàncies que generen més demanda d’ajuda al Camp i l’Ebre


Cinta Bonet / ACN / Xarxa // TARRAGONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’ONG per les addiccions Projecte Home Catalunya ha atès un total de 229 persones de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre durant el 2018, una xifra que ha augmentat un 12,8% respecte l’any anterior. Segons fonts de l'organització, d’aquestes 229 persones, 180 són de les comarques del Camp de Tarragona mentre que les 49 restants són de les Terres de l’Ebre.

Entre les persones del Camp i l'Ebre que han iniciat un programa de tractament de les addiccions, s’observa que l’alcohol i la cocaïna són les substàncies que generen més demandes d’ajuda. Tot i que el consum d’aquestes dues drogues sovint va relacionat, l’alcohol és la substància principal de consum per a un 37,3% de les persones usuàries, mentre que la cocaïna ho és per a un 35,1%. El cànnabis, amb un 8,9% del total dels casos, sol ser la droga principal de consum per a les persones adolescents i joves que inicien un programa de tractament. Finalment, un 6,6% de les persones ateses han sol·licitat ajuda per ludopaties o altres conductes addictives. Pel que fa al perfil de les persones ateses, la mitjana d’edat és de 39,1 anys mentre que un 76% són homes i un 24% són dones.

La voluntat del projecte és renovar totalment la vida dels usuaris. També en l’aspecte laboral. Projecte Home potencia la reinserció al mercat laboral d’aquestes persones gràcies al programa Incorpora de “la Caixa”, que treballa conjuntament amb l’ONG des del gener.

Durant tot el 2019, les biblioteques de les Terres de l’Ebre acullen l’exposició itinerant “Tu tens la clau”, una mostra organitzada conjuntament entre la xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i Projecte Home i que té com a objectiu conscienciar sobretot als més joves però també al conjunt de la població sobre els riscos de l’abús de drogues i altres addiccions.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació