RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 06/07/2019

Les administracions donaran una resposta coordinada als danys de l’incendi de la Ribera d’Ebre


Joaquim Domingo / ACN // FLIX
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Els vuit municipis afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre que va cremar unes 6.000 hectàrees a finals de juny, s’han reunit aquest dissabte a Flix amb representants de les administracions. Hi han participat el govern de la Generalitat, el govern central, així com les Diputacions de Tarragona i Lleida, consells comarcals i la URV. Aquesta reunió ha servit per treballar conjuntament en un pla de xoc i donar una resposta coordinada de màxim nivell, per fer front als efectes de l’incendi. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha remarcat que aquest pla ha de permetre reparar els danys materials i econòmics que han patit els afectats, i quins són els tipus d’ajut més idonis en cada cas.

De moment, el pla de xoc es troba en marxa però amb poques concrecions, més enllà de la voluntat administrativa de coordinar i agilitzar al màxim les mesures. També, sobre el paper, a mig i llarg termini, amb la voluntat d'extreure les lliçons d'aquest cas i evitar que es repeteixin en el futur. Les administracions es tornaran a reunir al setembre.

Sense valoració concreta d'afectacions ni previsions de volum d'ajuts, els representants de les administracions catalana i estatal, han subratllat el compromís de coordinació com un dels principals acords de la trobada d'aquest dissabte. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha manifestat que ara és un moment important pel compromís de trobar solucions, ja que la major part dels ajuts dependrà del govern central.

L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha celebrat la "voluntat d'entesa" entre les administracions catalanes, estatals i locals i la implicació dels agents del territori.

Les delegacions del Govern, tant de les Terres de l'Ebre com de Lleida, seran les encarregades de centralitzar la informació provinent dels municipis i afectats per anar implementant aquest pla de xoc. En aquest context, Budó ha recordat que al setembre es posarà en marxa la mesa del programa País Viu, per fomentar el desenvolupament de comarques com la Ribera d'Ebre i evitar el seu despoblament, com a prioritat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació