RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 27/06/2019

El Govern veta l'accés a sis massissos i prohibeix la sega durant 48 hores, pel risc d'incendi


Sílvia Alarcón / ACN // VINEBRE
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Govern de la Generalitat ha prohibit l'accés a sis massissos de Catalunya pel risc d'incendi. Són el Montsec, el Montsant, els Ports de Tortosa, Montserrat, les Gavarres i les Cadiretes. El motiu, ha explicat el president de la Generalitat des del centre de comandament de l'incendi de la Ribera d'Ebre, l'alt risc de foc.

Després de reunir-se amb els responsables operatius i els alcaldes de la zona aquest dijous a la tarda a Vinebre, el president Torra ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat de tota la ciutadania. “Vivim un moment d’una excepcional climatologia. Aquest divendres serà el dia més calorós que estava previst i la situació pot ser crítica a tot el país”, ha advertit el cap de l’executiu.

En aquest context, el president ha demanat també evitar “sortir a les muntanyes i als massissos” i ha justificat l’ampliació de les prohibicions d’accés “per sentit comú i perquè són les zones on hi ha més perill”. Pel que fa al confinament dels veïns de Bovera i de les persones d’excepcional vulnerabilitat a Maials, el president ha insistit que la mesura s’ha pres per precaució i per seguretat. Torra ha expressat el seu suport i agraïment als alcaldes i a tots els efectius que estan treballant en les tasques d’extinció. Només els Bombers destinen més de 400 efectius i 120 dotacions entre terrestres i aèries.

L'executiu català també ha anunciat que prohibeix durant les pròximes 48 hores la sega als camps. Al seu torn, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha confirmat que l’explotació ramadera on aquest dimecres van morir cremats uns 200 xais és l’única que ha resultat afectada, ja que l’altra que perillava s’ha pogut salvar. Jordà ha avançat que la setmana vinent ella i altres representants d’Agricultura es desplaçaran a la zona per valorar l’afectació del foc sobre el terreny agrícola. Jordà ha insistit que cal extremar les precaucions, sobretot aquest divendres, coincidint amb “un pic de calor”.

El foc de la Ribera d'Ebre ha cremat fins ara unes 6.500 hectàrees, segons ha actualitzat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha reiterat que els Bombers s'estan concentrant ara en el tram nord del flanc dret de l'incendi.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació