BAIX EBRE | 08/06/2019

Campredó ha iniciat el procés de restauració ecològica integral de les antigues pedreres


Joaquim Domingo // CAMPREDÓ
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Les pedreres Aurora i Pastor de Campredó han iniciat el procés de condicionament amb el medi natural, aquest dissabte, dins la setmana mundial del Medi Ambient. La zona minera en desús és propietat de CEMEX. Aquesta actuació forma part del projecte “Life”, un instrument de la UE que recolza el desenvolupament de projectes en favor del medi ambient, treball conjunt format per la Universitat de Barcelona; la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Zaragoza; juntament amb l’empresa CEMEX. S’apliquen solucions i metodologies en la restauració de l’entorn on anteriorment hi havia una explotació minera. Permeten reconstruir els ecosistemes de manera autosostenible, i paisatges coherents, i integrats amb els de l’entorn existent. Concretament a Campredó, es pretén restituir de nou els importants béns i serveis ambientals a la comunitat, mitjançant el control de les inundacions, afavorir les poblacions d’insectes pol·linitzadors, la recuperació de la fauna i la flora, i que les persones puguin gaudir de la zona. L’activitat va iniciar de bon matí amb una caminada popular i una recollida de deixalles al camí de la Roca Corba. El president de l’EMD, Damià Grau, va destacar la importància d’aquesta restauració i l’element participatiu, i de conscienciació per part de la ciutadania.

Durant la jornada s’hi van realitzar xerrades i un taller d’ornitologia a càrrec de membres de la UB. La Dra. Montse Jorba, remarca el paper que desenvolupen les universitats en aquesta tasca.

En definitiva, la societat actual exigeix una restauració efectiva de les antigues mines, i la seva integració amb l’entorn, mantenint la seva funcionalitat ambiental per al benefici dels futurs usuaris dels terrenys restaurats. Així ho va explicar el cap de canteres de CEMEX d’Alcanar, José Maria Gómez, i la seva contribució en aquest condicionament.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació