RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 06/06/2019

Territori tramita l’ampliació del dipòsit de residus de Tivissa


Gustau Moreno // TIVISSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El Departament de Territori ja està tramitant l’ampliació del dipòsit de Tivissa. Segons ha avançat este dijous Diari de Tarragona, l’Oficina de Medi Ambient a les Terres de l’Ebre ja ha rebut el Pla Especial Urbanístic del dipòsit, a data de 24 de maig, amb l’objectiu d’emetre el document d’abast de l’estudi ambiental estratègic. Ara el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ho està fent arribar als ajuntaments de la comarca, per si volen presentar-hi les al·legacions oportunes. En plena polèmica per l’abocador de residus industrials de Riba-roja, el 10 d’abril passat, l’alcalde de Tivissa va explicar que no es projectava cap ampliació del dipòsit privat, sinó que es buscava una solució per a l’antic abocador comarcal, amb problemes greus de filtracions.

En declaracions al Diari, Jardí ha afirmat que el seu Ajuntament no ha rebut cap notificació del Consell Comarcal sobre el tema, i l’ha emmarcat en una estratègia d’Esquerra en la recta final del mandat. En canvi, la candidata d’Ara Sí-AM, Montse Perelló, ja va advertir el 25 de març que l’ampliació ja estava en marxa.

Des de la seua obertura el 2004, el complex de disposició i valorització de residus de Tivissa ha rebut més d’1,8 milions de tones de deixalles provinents de tot Catalunya. En menys de quatre anys, es calcula que el complex podria arribar al 100% de la seua capacitat. Segons el pla especial urbanístic del gener d’enguany, és per això que es creu oportuna i necessària l’ampliació del complex, que promou l’empresa Gestió i Recuperació de Terrenys SA. En este sentit, l’ACN ha apuntat que el projecte d’ampliació preveu quadruplicar la superfície de l’actual. Així, les instal·lacions abastarien 690.000 metres quadrats a la partida de Magrells, tot incloent els terrenys recuperats de l’antic dipòsit comarcal clausurat.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació