TERRA ALTA I MATARRANYA | 27/05/2019

Junts per Catalunya podria perdre el Consell Comarcal de la Terra Alta


Cinta Bonet // GANDESA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


ERC ha obtingut majoria a tres dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre: al Baix Ebre, i també al Montsià i la Ribera d’Ebre amb majoria absoluta. En canvi, Junts per Catalunya ho ha tornat a fer al Consell Comarcal de la Terra Alta.

En concret, a la Terra Alta guanya Junts per Catalunya amb els mateixos nou consellers comarcals escollits al 2015 i queda l’escenari obert als possibles pactes per governar. ERC obté sis consellers, un més que al 2015; el PSC també tindrà un segon conseller comarcal, en Comú Guanyem manté un conseller i entra a l’ens comarcal un conseller de la FIC. Caldrà veure si les forces d’esquerra opten pel canvi i sumen per formar un nou govern al Consell Comarcal de la Terra Alta. En aquest cas, ERC podria quedar al capdavant dels quatre consells comarcals del territori.

Al Baix Ebre guanya ERC amb onze consellers comarcals, tres més que els escollits al 2015. Junts per Catalunya en perd dos i es queda amb vuit, el PSC també en perd dos i es queda amb tres, en Comú Guanyem puja i tindrà dos consellers i entra a l’ens comarcal un representant de Ciutadans. Per tant, s’obre un escenari de pactes. Sembla per tant que En Comú Guanyem tindrà la clau del futur govern del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Al Montsià ERC té majoria absoluta amb tretze consellers comarcals, quatre més que els escollits al 2015. El PSC és segona força amb cinc consellers amb empat amb Junts per Catalunya, i En Comú Guanyem guanya un representant i tindrà dos consellers comarcals. El PP es queda sense representació al Consell Comarcal del Montsià.

A la Ribera d’Ebre s’han escollit deu consellers comarcals d’ERC, per tant, la formació també obté majoria absoluta a l’ens comarcal. Junts per Catalunya passa a ser la segona força a l’ens comarcal després de perdre quatre dels nou consellers que van ser escollits el 2015 i es queda en cinc. El PSC guanya un conseller i es queda amb dos, la FIC es manté amb un conseller i l’Agrupació d’Electors entra a l’ens comarcal amb un conseller.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació