ESPORTS | 09/04/2019

La Trencacims de Paüls és un referent

Natàlia Barraguer // PAÜLS

Aquest cap de setmana va tenir lloc la setena edició de la Trencacims de Paüls, una de les carreres ultra amb més prestigi de Catalunya. La fita, organitzada pel Centre d’Excursionistes de Trencacims i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paüls, va comptar amb més de 750 inscrits.

La Trencacims inclou diverses modalitats de cursa: el quilòmetre vertical, la cursa d’alt i baix, carrera junior, l’ultramarató, la mitja marató, la marxa i enguany, com a novetat, la 7000. Amb aquesta última la Trencacims afegeix un dia més, ja que va ser divendres el tret de sortida d’aquells atrevits que van voler fer una Ultra Trail de 3 dies. Un format que combina els recorreguts de les altres modalitats sumant un total de 83 km i un desnivell positiu de 7000 metres. Van ser 87 corredors els que van afrontar el repte dels 3 dies. 22 d’ells ho van fer en la modalitat per parelles.

Pel que fa a l’Ultramarató, va ser a les 6 i mitja del matí de dissabte, encara de nit i amb un punt de sortida il·luminat nomes per la llum de les torxes quan 279 valents van sortir en busca de la muntanya per recórrer 50 km amb 4000 metres de desnivell positiu acumulat. Un recorregut que s’endinsa pel Parc Natural dels Ports i passa per indrets màgics plens de natura i fauna. Aquesta prova és la primera de les tres que pertanyen a la Copa Catalana d’Ultres.

Pel que fa als guanyadors de la modalitat Ultramarató, Abel Carretero i Sílvia Puigarnau van ser els primers en creuar la línia de meta en la categoria masculina i femenina respectivament.