MONTSIÀ | 08/04/2019

Ulldecona decreta dos dies de dol oficial per l'assassinat de la jove de Vinaròs


Cinta Bonet // ULLDECONA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L'Ajuntament d'Ulldecona ha decretat dos dies de dol oficial per la mort de la jove veïna de Vinaròs, de 26 anys i nacionalitat moldava, a mans, presumptament de la seva parella, un veí del municipi del Montsià, de 22 anys i nacionalitat romanesa. La noia estava desapareguda des del 17 de febrer i aquest diumenge es va localitzar el seu cadàver al terme municipal d'Ulldecona. L'Ajuntament ha celebrat un ple extraordinari per condemnar els fets, en una sala de sessions plena de gom a gom. Acte seguir s'ha tornat a llegir el manifest de repulsa per aquest presumpte nou cas de violència masclista a les portes de l'Ajuntament, on les banderes ja onegen a mig pal i més d'un centenar de persones han fet cinc minuts de silenci.

L’alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, en nom del consistori i del municipi, ha condemnat “enèrgicament” l'assassinat de la jove i ha mostrat “el condol, l'afecte i la solidaritat” del municipi amb la família i amics de la víctima. Ventura ha insistit en què cal un canvi social que elimini qualsevol tipis de violència masclista.

Aquest dilluns al vespre, l'entitat de dones del municipi i el consistori han convocat una marxa de protesta. A Vinaròs també col·lectius feministes faran al vespre una manifestació.

La víctima va desaparèixer després d'una forta discussió que hauria tingut amb la seva parella al domicili que compartien a Vinaròs, segons fonts policials. Divendres es va detenir el jove al domicili familiar situat a Ulldecona. En el marc de l'operatiu també es van detenir altres persones que estarien relacionades amb els fets. El detingut va ser qui va denunciar la desaparició de la jove morta, el 7 de març, a la comissaria de la Guàrdia Civil de Vinaròs. Davant les estranyes circumstàncies que envoltaven la desaparició, la Guàrdia Civil va obrir diferents línies d'investigació a l'entorn de la víctima i van trobar evidències que no havia estat voluntària. Segons fonts pròximes a la investigació la víctima no havia interposat cap denúncia prèvia i el principal sospitós no tenia antecedents policials per violència de gènere. Les actuacions policials estan dirigides pel Jutjat número 4 d'instrucció i Violència de gènere de Vinaròs. El cas està sota secret de sumari.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació