RIBERA D'EBRE I PRIORAT | 03/04/2019

Llibertat amb càrrecs per a l'alcalde de Miravet, acusat de violència de gènere


Gustau Moreno // MIRAVET
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’alcalde de Miravet, Antoni Borrell, ha quedat este dimecres a la tarda en llibertat amb càrrecs i mesures cautelars d’allunyament de la seua parella, qui l’havia denunciat per una suposada agressió. Els Mossos d’Esquadra van detenir Borrell dimarts a la tarda, acusat d’una presumpte delicte de violència de gènere. Precisament, Borrell havia de participar este dimecres al matí en una entrevista en directe a Canal 21 Ebre, però això ha estat impossible perquè ha passat a disposició del jutjat de Falset.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, l’alcalde de Miravet ja va ser detingut la setmana passada pel mateix tipus de delicte. Borrell, que ocupa el càrrec des del 2003 amb una candidatura vinculada a Esquerra, no optarà a la reelecció a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Aquest dimecres a la tarda, ERC ha demanat a l’alcalde de Miravet que deixi el càrrec de manera immediata, després de tenir coneixement de la seua detenció per suposat cas de violència masclista. En un comunicat, la formació ha condemnat "qualsevol mostra de violència masclista" i ha volgut refermar el "compromís amb l'eradicació del masclisme de la nostra societat i amb la lluita contra les violències masclistes de tot tipus". Segons han precisat, Borrell "no té cap vinculació orgànica amb el partit", malgrat haver estat elegit com a alcalde del municipi des de 2003 encapçalant la llista d'Entesa per Miravet-Acord Municipal, vinculada als republicans. El partit, a més, s'ha compromès a "impedir" que repeteixi com a candidat a l'alcaldia de Miravet en una candidatura en la qual hi participin.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa es jutjarà en un jutjat Penal, atès que l'investigat no ha acceptat haver comès els fets i no s'ha pogut celebrar el judici ràpid que permet la llei.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació