CULTURA | 03/04/2019

La URV edita una antologia poètica de Zoraida Burgos i un llibre sobre el jaciment de Vilalba dels Arcs


G.M. // TORTOSA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


Publicacions URV ha editat més de trenta títols els darrers mesos, que ara recopila amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Quant a les Terres de l'Ebre, destaquen una antologia poètica de la tortosina Zoraida Burgos, amb il·lustracions d'Andrea de Castro, i un estudi sobre el jaciment arqueològic de Vilalba dels Arcs. En esta obra, els investigadors Jordi Diloli, David Bea i Samuel Sardà presenten en forma de llibre els resultats de l’excavació del jaciment arqueològic del Turó del Calvari de Vilalba dels Arcs. Els materials que van trobar-hi els va permetre interpretar l’edifici ocupat entre l’any 600 i 550 a.C. com un espai de reunió de les elits territorials, on s’efectuarien cerimònies relacionades amb el consum del vi, un producte de prestigi únicament a l’abast dels grups de poder.

Les obres que publica l’editorial de la universitat responen a la voluntat de transmetre a la societat els coneixements que es generen a la URV, en forma de conte, manual o relat periodístic entre d’altres formats. Altres novetats de Publicacions URV són 'La victòria de Pompeu Fabra', una selecció de textos periodístics que va escriure Antoni Rovira i Virgili sobre Pompeu Fabra, a cura de l’investigador del Departament de Filologia Catalana Jordi Ginebra i Marina Mallafrè. L’obra proporciona les claus polítiques i ideològiques que van conduir a Rovira i Virgili a descobrir que seguir el camí que traçava Pompeu Fabra era seguir el camí de la dignificació i la modernització de la llengua catalana.

Se suma a la col·lecció Retrats de vi, 'Maria Sangenís', de la mà de la periodista Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim, que presenten una enòloga excepcional arrelada a Porrera, al Priorat. Aquesta col·lecció permet entendre la professió d’enòleg a través de l’experiència professional i personal de persones que s’han format a la URV.

'Història de la literatura popular catalana' recull les aportacions de setze investigadors dels Països Catalans, que han estudiat els autors, les obres, les institucions i els projectes que han contribuït de manera decisiva al desenvolupament de la literatura popular en cadascun d’aquests territoris. Donen a conèixer la història del folklore, des dels inicis del seu sorgiment com a ciència, a mitjans del segle XIX, fins a l’actualitat.

'Escola Xocolatina', coeditada amb Piscina un petit oceà, permet viure les aventures de la Tina, que estudia a l’escola més saborosa del món. El llibre, amb il·lustracions d’Armand, es basa en els tallers sobre el cacau que fan les investigadores de la URV i de l’ICIQ a les biblioteques de la demarcació.

Cal destacar també la primera guia adreçada específicament a professorat universitari per incorporar la perspectiva de gènere en les assignatures: 'Guia per a una docència universitària amb perspectiva de gènere'. El manual presenta 11 guies específiques de diferents àmbits de coneixement, i és el primer dedicat a aquesta finalitat que es publica a l’Estat espanyol.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació