TERRA ALTA I MATARRANYA | 08/02/2019

La Fatarella desmenteix Luz i assegura que no estan tramitant cap projecte eòlic


Míriam Gavaldà // LA FATARELLA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


L’alcalde de la Fatarella, Francesc Blanch, ha desmentit que estiguin tramitant un projecte eòlic tal com va assegurar en una entrevista a Canal21 Ebre el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz. Blanch ha explicat que des de l’Ajuntament desconeixien que l’expedient del parc eòlic de ‘La Fatarella Nord’ seguia tramitant-se, ja que el que els constava com a administració local afectada era la declaració de desistiment i l’arxiu dels expedients. L’alcalde ha acusat a la Generalitat de ser ella qui tramita l’expedient i assegura que rebutgen la implantació del parc.

Segons han explicat des del consistori, el projecte de ‘La Fatarella Nord’ es remunta a l’any 2002 quan el promotor, COPCISA, sol·licita un certificat de compatibilitat urbanística. El 2006 la junta de govern local acorda la no autorització administrativa del parc eòlic i el 2007 es dicta la resolució de desistiment i l’arxiu de l’expedient. És al gener del 2019 quan l’Oficina de Medi Ambient de les Terres de l’Ebre es posa en contacte amb la Fatarella per tramitar el document d’abast de l’Estudi d’Impacte Ambiental. I quan des de la Fatarella tenen coneixement de la impugnació per part del promotor de l’arxiu i de la sentència favorable a la tramitació.

Blanch assegura que ERC aposta per evitar la massificació eòlica i recorda que recentment els alcaldes de la Terra Alta es van reunir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, on li van traslladar la inquietud i malestar per la situació dels parcs eòlics al territori.

Blanch assegura no saber quins interessos hi ha per fer aquestes acusacions però recorda que estem en precampanya de les eleccions municipals. Denuncia indefensió i que se senten sols i diu que si el projecte no el para la Generalitat ells no ho poden fer perquè els acusarien de prevaricació.

Des de la Fatarella asseguren no haver parlat amb Carles Luz però esperen poder-ho fer la propera setmana al consell d’alcaldes.

*Podeu veure la roda de premsa (#RDP) íntegra clicant aquí.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació