TERRA ALTA I MATARRANYA | 05/02/2019

El nou parc eòlic de la Fatarella Nord és un projecte modificat de fa 15 anys


Gustau Moreno // LA FATARELLA
Comentaris | Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


El nou projecte eòlic que l’Ajuntament de la Fatarella ha elevat a la Generalitat per a la seua tramitació és el parc eòlic de la Fatarella Nord, promogut per l’empresa Copcisa Elèctrica. Segons el document ambiental inicial del projecte, amb data de l’octubre passat, este parc eòlic és la modificació d’un projecte que Copcisa estava tramitant des del febrer de l’any 2000. En concret, Copcisa preveu la instal·lació de 10 molins que generaran un total de 45 megawatts, mentre que l’anterior projecte, del 2003, constava de 33 molins amb una potència màxima de 49,5 megawatts. Per tant, 15 anys després, la promotora ha decidit continuar amb la tramitació del parc eòlic Fatarella Nord, però adaptant-lo a la tecnologia d’aerogeneradors disponible actualment i també aprofitant la subestació de la línia d’evacuació fins a Maials.

Amb tot, com que el projecte anterior no va obtenir la corresponent autorització ambiental i, tenint en compte que la seua ubicació afecta una zona condicionada del mapa d’implantació eòlica, el projecte requereix d’una avaluació ambiental. Una zona condicionada és un sector on hi ha valors naturals que han de ser protegits. Per tant, fa falta una declaració d’impacte ambiental positiva per a cada projecte, per garantir la compatibilitat del parc eòlic o l’establiment de mesures correctores que evitin l’impacte sobre els valors de protecció. De fet, la documentació a la que hem tingut accés acredita que s’ha tingut en compte la presència de l’àguila cuabarrada i d’una altra parella d’àguila daurada situada més a l’oest.

El parc eòlic Fatarella Nord es localitza en un 60% dins de la zona d’implantació condicionada, i en un 40% en una zona compatible per a la implantació de l’energia eòlica. La situació geogràfica és al nord del terme, en els paratges dels Tossalets i de les Cometes, a tocar del límit amb Riba-roja d’Ebre. La documentació aportada no concreta el model de l’aerogenerador que es vol instal·lar, però sí les seues característiques genèriques. Seran 10 molins amb una potència nominal de 4,5 megawatts, amb una alçada de 170 metres i una alçada de punta de pala de fins a 243 metres. El rotor tindrà un diàmetre de 145 metres.

Etiquetes de comentaris

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Uncopdull.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació